Een Tikkie versturen in Dation Onderweg

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 12:10 PM

Vanuit Dation Onderweg verstuur je eenvoudig een Tikkie betaalverzoek naar je leerlingen.

Wanneer kun je een leerling een Tikkie sturen?

Om een leerling een Tikkie te kunnen sturen zijn de volgende zaken vereist:

• Je werkt met de Dation Onderweg app

• Je hebt je Tikkie account geactiveerd in Dation Dashboard

• De leerling heeft een geldig mobiel telefoonnummer (een Tikkie wordt namelijk via Whatsapp verzonden)

• De leerling heeft een openstaand (negatief) financieel saldo

Het versturen van een Tikkie

1. Selecteer de leerling in Dation Onderweg (via menu Leerlingen of vanuit een afspraak in de Agenda)

2. Klik in de leerling-details op het Tikkie icoon

3. Kies het bedrag en pas eventueel de whatsapp tekst aan

4. Verstuur de Tikkie via Whatsapp

Zodra de Tikkie betaald is wordt deze automatisch verwerkt in Dation Dashboard. Lees alle details over een succesvol betaalde Tikkie in het artikel 'Afhandeling van een betaalde Tikkie'.