Leerlingen kunnen inloggen in RijbewijsApp en op de Rijlesplanner website om (onder andere) hun planning, financiële gegevens en persoonlijke gegevens in te zien.

 

Om een leerling toegang te geven tot RijbewijsApp en de Rijlesplanner website, kan je een wachtwoord link naar de leerling sturen.

 

Stappenplan wachtwoord instellen (leerling)

 

1. Verzend de e-mail met de link om een account aan te maken door op de knop 'Leerling uitnodigen voor RijbewijsApp' bij de betreffende leerling te klikken. Deze knop vind je onder het kopje 'Contact' van de leerling gegevens:


 

    

2. De leerling ontvangt op het ingestelde e-mailadres een e-mail met een link om zijn account aan te maken.


 

 

3. Via de link opent een webpagina. Hierop kan de leerling een wachtwoord instellen en opslaan. De link om een wachtwoord in te stellen is 72 uur geldig.

 

4. De leerling krijgt (na opslaan stap 3) een e-mail met de bevestiging dat het account is aangemaakt.


 


5. De leerling kan nu inloggen met zijn e-mailadres en het wachtwoord. Deze gelden voor zowel RijbewijsApp als Rijlesplanner.

 

Stappenplan wachtwoord resetten (leerling)

 

Het kan gebeuren dat een leerling zijn wachtwoord kwijt is geraakt. In dit geval kan 

de leerling zelf een nieuw wachtwoord instellen. Dit doet die door op het inlogscherm op 'Wachtwoord vergeten' te klikken.

 

De leerling ontvangt nu weer een e-mail met daarin een link om een nieuw wachtwoord in te stellen. Het instellen van een nieuw wachtwoord werkt hetzelfde als het instellen van het eerste wachtwoord. De leerling krijgt weer een bevestigingsmail zodra het nieuwe wachtwoord is opgeslagen.

 

 

Stappenplan e-mailadres vergeten (leerling)

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een leerling niet meer weet met welk e-mailadres hij of zij het account voor RijbewijsApp heeft aangemaakt. In dit geval dien je het account van de leerling in te trekken en de leerling opnieuw uit te nodigen voor RijbewijsApp. Net zoals de eerste keer. 

Het intrekken van het account doe je door naar de desbetreffende leerling in het Dation Dashboard te gaan en te klikken op de knop 'Leerlingtoegang intrekken voor RijbewijsApp'.