Betaling toevoegen in Dation Onderweg

Gewijzigd op Ma, 25 Apr, 2022 om 5:01 PM

Ga naar Leerling > Financieel.

Manier 1 - betaling toevoegen gekoppeld aan factuur

Swipe het (concept)factuur naar links om het portemonnee-icoon weer te geven.

Klik op dit icoon om de betaling toe te voegen. Alle gegevens zijn alvast automatisch voor je ingevuld, inclusief het factuurbedrag. Controleer de datum, het bedrag en de tegenpartij en klik op 'Opslaan'.

Manier 2 - betaling toevoegen zonder koppeling met factuur

Klik op het plusje achter 'Betalingen' om de betaling toe te voegen zonder deze aan een openstaande factuur te koppelen en kies zelf de gegevens. Voeg een opmerking toe, bijvoorbeeld theorieboek, proefles + datum ed. Controleer de datum, het bedrag en de tegenpartij en klik op 'Opslaan'.

Uitleg gegevens:

• De datum en tijd, standaard staat deze op vandaag in combinatie met de huidige tijd.

Let op: het is niet mogelijk om een datum in de toekomst te selecteren.

• Het bedrag

Let op: je kunt alleen tot twee cijfers achter de komma invullen.

*Negatieve bedragen zijn toegestaan.

• Controleer de leerling

• De tegenpartij, is persoon of plaatst waar het bedrag naar toe gaat. Een bedrag gaat dus van leerling náár tegenpartij. Deze tegenpartij kan bijvoorbeeld zijn: Instructeur Beheerder, Rijschool bank, Rijschool PIN of Rijschool kas.

Let op: afhankelijk van jouw rechten heb jij de mogelijkheid om uit verschillende tegenpartijen te kiezen. Dus hoe minder rechten, hoe minder opties.

• De juiste factuur (+ openstaand saldo).