Nascholing instellen

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 12:27 PM

Lees hier hoe je eenvoudig je nascholing instelt

Ga naar 'Beheer' - 'Algemene instellingen' - 'Nascholing'.

Stap 1. Codes beheren

1. Klik onder het kopje 'Beheer codes' op 'CCV codes'.

2. Klik op de knop 'Toevoegen' om een nieuwe CCV code aan te maken.

3. Vul de naam van de code, de code zelf en de geldigheidsduur in het aantal maanden in.

4. Klik op de knop 'Toevoegen' om de gegevens op te slaan.

Tip: je kunt ook bestaande codes aanpassen door op het 'bewerk-icoon' achter de geldigheidsduur van de code te klikken. Wil je alleen de geldigheidsduur aanpassen. Dan klik je op het bijbehorend 'geldigheidsduur van het certificaatbijwerken icoon'. Codes die je niet meer gebruikt kun je zowel archiveren als geheel verwijderen.

Geldigheidsduur certificaat bewerken

In zijn geheel bewerken

Archiveren

Verwijderen

Stap 2. Onderdeel aanmaken

1. Ga naar het kopje 'Onderdelen'.

2. Klik op 'Onderdeel toevoegen'.

3. Vul de gevraagde gegevens in.

Let op

• De naam die je hier gebruikt is de naam die wordt weergegeven in de agenda.

• Kies bij de verloopdatum de daadwerkelijke verloopdatum van het certificaat dat je gaat uitreiken.

• Dit zijn de prijzen inclusief BTW en exclusief CCV-kosten.

4. Klik op 'Toevoegen' om de gegevens op te slaan.

Stap 3. Training aanmaken

1. Ga naar het kopje 'Trainingen'.

2. Klik op 'Training toevoegen'.

3. Geef de naam van de training in.

Let op: dit is ook de naam die als factuurregel op het factuur komt te staan.

4. Selecteer de juiste CCV-code.

5. Kies het onderdeel, geef de duur en de startdatum en -tijd hierbij aan.

Tip: je hoeft geen rekening te houden met pauzes, de instructeurs zijn dan natuurlijk gewoon 'bezet'.

6. Ga naar 'Materiaal' en geef hier het aantal instructeurs en/of voertuigen aan.

7. Ga verder naar het overzicht, controleer dit en klik op 'Opslaan'.

Lees ook: Plannen van nascholing.