Werken met de leerling checklist

Gewijzigd op Fri, 15 Apr 2022 om 04:02 PM

     

Met de leerling checklist kun je snel en overzichtelijk inzien wat de status en voortgang van de leerling is. Per lescategorie  kun je zelf de inhoud van jouw checklist samenstellen. Vervolgens zie je bij de leerling precies welke onderdelen van jouw checklist al voltooid zijn en welke nog niet.  

    


    

Handig: De volgende onderdelen worden automatisch bijgewerkt in de leerling checklist indien je gebruik van de CBR TOP koppeling: CBR machtiging, Theorie-examen, Toets, Praktijkexamen, Medische Rijtest.

CBR Machtiging

Zodra een leerling jouw rijschool machtigt wordt dit automatisch afgevinkt op de leerling checklist zodra je CBR TOP synchroniseert.
De CBR machtiging wordt opgeslagen per type, dus voor zowel theorie als TTT als praktijkexamen kun je zien of de leerling jou al gemachtigd heeft. 

CBR toetsen, praktijkexamens en theorie-examens

Zodra er in de CBR TOP koppeling een nieuwe datum/uitslag binnenkomt op een van deze examenonderdelen wordt dit automatisch bijgewerkt op de leerling checklist. Er zijn vier statussen in de leerling checklist die van toepassing zijn op deze CBR TOP onderdelen:

  • Rood kruisje: Leerling heeft dit onderdeel nog niet behaald + er is nog geen datum voor dit onderdeel gepland. 

  • Rood kruisje + datum: Leerling heeft dit onderdeel nog niet behaald + leerling is ooit gezakt op dit onderdeel op de getoonde datum.

  • Groene kalender: Leerling heeft dit onderdeel nog niet behaald + er is wel een toekomstige datum voor dit onderdeel gepland op de getoonde datum.

  • Groen vinkje + datum: Leerling heeft dit onderdeel behaald op de getoonde datum. 
Aanmaken en beheren van de leerling checklist

In 'Beheer - Leerling checklist' kun je per categorie een checklist maken met onderdelen naar wens. Standaard hebben we voor elke categorie de meest voorkomende onderdelen al voor je ingesteld.

Om een onderdeel aan je checklist toe te voegen klik je op de knop 'Toevoegen'. Vervolgens geef je in het nieuwe scherm een naam en een positie voor je nieuwe onderdeel en klik je op 'Toevoegen'. Het nieuwe onderdeel is nu direct actief voor alle leerlingen in deze categorie. 

Met de positie bepaal je de volgorde van de onderdelen, zodat je zelf kunt bepalen in welke volgorde je de onderdelen kunt afvinken en inzien bij de leerling. 

Wil je een onderdeel niet meer gebruiken? Dan kun je deze verwijderen door op het prullenbak-icoon te drukken. Is het onderdeel al in gebruik bij leerlingen, dan kun je deze archiveren. 


    Gebruiken van de leerling checklist

Bij de leerling staat in de linker kolom altijd de leerling checklist zichtbaar. De inhoud van de checklist is zoals je hebt ingesteld in 'Beheer - Leerling checklist'.

De onderdelen die slaan op CBR TOP onderdelen (machtiging, toetsen, praktijkexamens, theorie-examens) worden automatisch bijgewerkt in de leerling checklist wanneer een van de betreffende onderdelen wordt gepland / bijgewerkt.

Overige onderdelen op de leerling checklist kun je zelf handmatig afvinken wanneer deze volbracht zijn. Zo houd je altijd zelf grip op de status en zie je direct de voortgang en status van de leerling.     

Extern gevolgde theorie examens

Het komt geregeld voor dat een leerling extern (dus niet via de rijschool) zijn theorie-examen behaalt. Om dit goed in Dation te loggen kun je deze op twee manieren verwerken:

  1. In het Opleidingstabblad van de leerling voeg je een datum toe in het veld 'Theorie geslaagd'. Het theorie-examen wordt dan afgevinkt in de leerling checklist en de ingevoerde datum getoond. 

  2. In het Opleidingstabblad vind je in de tabel 'Planning' de knop 'Extern theorie-examen toevoegen' waarmee je een extern theorie-examen kunt inplannen. Ook nu wordt in de leerling checklist het theorie-examen afgevinkt en de ingevoerde datum wordt getoond. Tevens kun je hier kiezen welke type theorie-examen het geweest is en kun je toekomstige theorie-examens inplannen. 


   


    

Checklist bij meerdere categorieën

Stel een leerling volgt meerdere opleidingen tegelijk. In dat geval laat Dation de checklist zien van de categorie met de laatste aanvangsdatum. Wil je een andere categorie laten zien? Verander dan de aanvangsdatum.


    

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren