Prijswijziging in bestaande pakketten

Gewijzigd op Fri, 04 Nov 2022 om 10:22 AM

In onderstaande stappenplan gaan we de prijzen van de pakketonderdelen wijzigen. Voor het wijzigen van de prijzen van de pakketten ga naar: Prijswijziging van pakketten.

Ga naar ‘Beheer’ en klik op ‘Pakketten’.

Stap 1: Zoeken naar gebruikte pakketten

Zorg dat de getoonde pakketten ook de pakketten in gebruik zijn.

Selecteer hiervoor de onderstaande zoek mogelijkheden:

Door vervolgens op de knop ‘Zoeken’ te klikken vinden we alle pakketten (actief en archief) die op dit moment actief zijn bij een leerling.

Stap 2: Bovenste pakket selecteren

Open de eerste CBR categorie in de pakkettenlijst waarin je les geeft. En selecteer het bovenste (eerste) pakket die in deze lijst wordt weergegeven door op de pakketnaam te klikken.

Stap 3: Prijzen wijzigen

Selecteer het eerste pakketonderdeel dat in het pakket staat weergegeven door op de knop

te klikken. Afhankelijk van de het type onderdeel waar je de prijs van gaat wijzigen ziet het scherm er anders uit. Er is keuze uit de onderstaande opties:

Optie 1: Wijzigen prijzen les:

Klik op het plusteken om een prijswijziging voor deze les te doen:

Onderstaande scherm wordt dan weergegeven:

1. Wijzig de prijs buiten het pakket naar de nieuwe prijs.

2. Controleer het BTW percentage.

3. Controleer de geselecteerde grootboekrekening.

4. Voer een datum in wanneer deze prijswijziging geactiveerd moet worden (alleen in de toekomst)

Optie 2: Wijzigen prijzen examen:

Klik op het plusteken om een prijswijziging voor deze les te doen:

Onderstaand scherm wordt dan weergegeven:

1. Wijzig de verkoopprijs buiten het pakket naar de nieuwe prijs.

2. Voer een datum in wanneer deze prijswijziging geactiveerd moet worden (alleen in de toekomst).

3. Voer het nieuwe CBR tarief in.

4. Controleer in beide opties de BTW (CBR leges 0%)

5. Controleer de geselecteerde grootboekrekeningen.

Klik vervolgens op de knop ‘Volgend onderdeel’.

Op het moment dat de knop ‘Volgend onderdeel’ niet meer aanwezig is zijn alle onderdelen bekeken en aangepast.

Herhaal deze stappen met alle pakketten