Gebruiker toevoegen

Gewijzigd op Mon, 26 Jun 2023 om 02:13 PM

Ga naar ‘Beheer’ > ‘Gebruikers’ en klik op de knop 'Toevoegen'. Vul de velden in en kruis de vakjes aan die van toepassing zijn bij deze nieuwe gebruiker.

Persoonlijke informatie

Naam: Naam van de gebruiker

Afzender e-mails: Naam zoals deze wordt getoond als handtekening in e-mails.

Met de code [NAAM_AFZENDER_EMAIL]

Initialen: Initialen van de gebruiker
Deze initialen zijn op verschillende plekken zichtbaar waardoor de gebruiker te herleiden is in:

- Agenda

- Logboek

- Cursusoverzicht
    - Factuur

E-mailadres: Het communicatie e-mailadres waar Dation de eerste e-mail, met verzoek aanmaken account, heen stuurt. Dit hoeft niet hetzelfde e-mailadres te zijn waarmee de gebruiker zijn account aanmaakt.
Let op! dit is een verplicht veld.

Positie: Positie waarop de gebruiker terug komt in de keuze en selectie lijsten.

Telefoon: Telefoonnummer van de gebruiker.

Mobiel: Mobiel telefoonnummer van de gebruiker.

Contracturen: Aantal  contracturen per maand.
Formule weekuren naar maanduren: weekuren * 52 : 12.

vb. 40 * 52 : 12 = 173,33 = 173.

Personeelsnummer: Het personeelsnummer van de gebruiker voor intern gebruik.

Gebruikerstype: Vink aan of de gebruiker een Beheerder of Administratief medewerker en Instructeur is.

Let op! het heeft geen toegevoegde waarde om een gebruiker zowel beheerder als administratief te maken.
zie #Gebruikers introductie

Instructeurinformatie (alleen voor type Instructeur)

CBR-nummer: Het nummer waaronder de instructeur bekend is bij CBR. (RIS nummer)
Is alleen voor intern gebruik en staat los van de koppeling met TOP!

Instructeurnummer: kies het (instructeur)nummer dat wordt gebruikt om in de reservering bij TOP vast te leggen welke instructeur bij de reservering gepland moet worden. #CBR-TOP-koppeling

Werktijd: De begin en eindtijd waarbinnen de gebruiker kan werken.
Deze instelling bepaald het bereik van de tijdsaanduiding in #Agenda Overzicht.

Agenda vanaf: Kies vanaf welke datum deze instructeur kan worden ingepland.
De instructeur agenda is alleen selecteerbaar in agenda keuze en selectie lijsten vanaf deze datum.

Laat de agenda evt. eerder ingaan dan de contractdatum, zodat je alvast van te voren afspraken kunt toevoegen.

Agenda tot: Kies tot welke datum deze instructeur kan worden ingepland.
De instructeur agenda is alleen selecteerbaar in agenda keuze en selectie lijsten tot deze datum.
Let op! de gebruiker blijft na deze datum wel actief. Je moet deze handmatig nog archiveren.

Licentie(s): Kies de categorieen waarbij je de instructeur wil kunnen plannen. tevens verschijnt deze categorieen bij 'Primaire voertuigen'.

Primaire licentie: De categorie waarbij je de gebruiker voornamelijk plant.
Kies de categorie die automatisch wordt geselecteerd zodra een afspraak bij deze instructeur wordt gepland. #Afspraak toevoegen.

Primaire voertuigen: De voertuigen die de instructeur gebruikt per categorie.

Kies per categorie welk voertuig standaard wordt ingepland zodra een afspraak bij deze instructeur wordt gepland. #Afspraak toevoegen.

Labels: Kies de labels die je op deze instructeur van toepassing wil laten zijn.

#Plangroepen

Nascholing cursussen

De geldigheid van certificaten wordt getoetst bij het inplannen van de instructeur in de nascholing module.

Het is niet mogelijk om de instructeur in te plannen op een datum waarop zijn certificering is verlopen.

Vink de #CCV-code aan en vul de datum in waartussen de certificering geldig is.
Wil je de datum later nog aanpassen klik dan op het potlood icoon om deze te wijzigen.

Gebruikersrechten (alleen voor type administratief en Instructeur)

Vink aan wat de gebruiker mag:

logboek inkijken

transactie koppelen aan factuur

beheer: pakketten bekijken
beheer: pakketten wijzigen
beheer: facturatie bekijken
beheer: facturatie wijzigen

facturen muteren na versturen
Mag een factuur die al verstuurd is alsnog bewerken.
- Factuurregel bewerken/ verwijderen/ toevoegen

factuurregels met eigen omschrijving gebruiken

Nieuwe factuurregel(s) toevoegen met een eigen omschrijving

agenda's muteren in het verleden

Afspraken uit het verleden in de agenda alsnog bewerken/ verwijderen/ toevoegen.

agenda's overig typen inplannen

Een overige afspraak zonder leerling in kunnen plannen (bijv. dokter/ auto naar garage).

aangeven of een overig item declarabel is

Mag aanvinken of overige afspraak als werktijd geldt. (bijv. met lesauto naar garage).

Let op: overige afspraken zijn vooraf ingesteld als declarabel of niet, met dit recht kun je deze standaard overrulen.

periodes afsluiten

Mag bij financieel boekhouding een periode waarbinnen is gefactureerd én betaald afsluiten. Deze facturen en

betalingen staan vervolgens gekenmerkt als geëxporteerd naar de boekhouding en kunnen niet meer worden bewerkt.

geëxporteerde facturen en betalingen wijzigen

Mag facturen en betalingen die gekenmerkt staan als geëxporteerd alsnog bewerken.

afgeschermde sjablonen gebruiken

Kan e-mails en documenten die gekenmerkt staan als afgeschermd selecteren en mag deze verzenden/ downloaden.

massa-mails versturen

Mag vanuit de agenda de knop 'Groepsmail verzenden' gebruiken. Deze stuurt een e-mail naar alle leerlingen die op

deze afspraak staan. #E-mail sjabloon

doorplannen bij overschrijden restrictie

Mag na het zien van de restrictiemelding bij het inplannen van een afspraak in de agenda alsnog de afspraak

toevoegen.

pakketten koppelen aan leerlingen

Mag bij een leerling een cursus toevoegen.

leerlingen archiveren

management rapporten downloaden

Mag bij Statistieken managementrapporten downloaden.

nascholing module gebruiken

Kan in het menu 'Nascholing' zien en trainingen bekijken en bewerken.

korting geven. Max. kortingsbedrag

Mag bij het toevoegen van een factuurregel met eigen omschrijving een negatief bedrag invullen met een maximum

van X bedrag.

Het X bedrag heeft ook effect op het crediteren van tegoeden vanuit de cursus.

accountmanager nascholing

Bepaal of je deze gebruiker kan toewijzen als accountmanager bij een bedrijf. (Te vinden onder 'Bedrijf' > 'Gegevens' >

'Contactgegevens').

Instructeursrechten (alleen voor type Instructeur)

Vink aan wat de instructeur mag:

eigen blokvoorkeuren beheren

Mag werkrooster aanpassen via Beheer Gebruikers #Blokvoorkeuren

eigen leerlingen plannen

Een eigen leerling is een leerling waarbij de instructeur aan een van de cursussen is gekoppeld.

alle leerlingen plannen

Mag ook leerlingen plannen waarbij de instructeur niet aan een van de cursussen is gekoppeld.

Deze leerlingen worden in het afspraak toevoegen scherm getoond in Leerling(en) selectie onder ''alle leerlingen van rijschool''.

eigen leerlingen factureren

Mag tegoeden toevoegen/crediteren bij eigen leerlingen.

Mag factuurregels toevoegen/verwijderen bij eigen leerlingen.

Mag facturen versturen bij eigen leerlingen.

alle leerlingen factureren

Mag tegoeden toevoegen/crediteren bij alle leerlingen.
*crediteren alleen mits het recht 'korting geven. Max. kortingsbedrag' is aangevinkt.

Mag factuurregels toevoegen/verwijderen bij alle leerlingen.

Mag facturen versturen bij alle leerlingen.

alle agenda’s inzien

Mag agenda's van andere instructeurs bekijken zonder wijzigingen te kunnen doorvoeren.

in eigen agenda plannen

Mag in eigen agenda (overige) afspraken met een datum in de toekomst toevoegen/bewerken.
Maar kan geen leerlingen inplannen zonder het recht ''eigen/alle leerlingen plannen''

in alle agenda's plannen

Mag in agenda's van andere instructeurs (overige) met een datum in de toekomst toevoegen/bewerken.

in eigen agenda muteren in het verleden

Indien 'in eigen agenda plannen' AAN:

Mag in eigen agenda (overige) afspraken met een datum in het verleden toevoegen/bewerken/verwijderen.

Indien 'in eigen agenda plannen' UIT:

Mag in eigen agenda (overige) afspraken met een datum in het verleden bewerken/verwijderen.

in alle agenda's muteren in het verleden

Indien 'in alle agenda's plannen' AAN:

Mag in alle agenda's (overige) afspraken met een datum in het verleden toevoegen/bewerken/verwijderen.

Indien 'in alle agenda's plannen' UIT:

Mag in alle agenda's (overige) afspraken met een datum in het verleden bewerken/verwijderen.

in eigen agenda verwijderen (items in de toekomst)

Indien 'in eigen agenda plannen' AAN:

Mag in eigen agenda (overige) afspraken met een datum in de toekomst toevoegen/bewerken/verwijderen.

Indien 'in eigen agenda plannen' UIT:

Mag in eigen agenda (overige) afspraken met een datum in de toekomst verwijderen.

in alle agenda's verwijderen (items in de toekomst)

Indien 'in alle agenda's plannen' AAN:

Mag in alle agenda's (overige) afspraken met een datum in de toekomst toevoegen/bewerken/verwijderen.

Indien 'in alle agenda's plannen' UIT:

Mag in alle agenda's (overige) afspraken met een datum in de toekomst verwijderen.

•   in eigen agenda verwijderen (items in het verleden)
  •   in alle agenda's verwijderen (items in het verleden)
  •   voertuigagenda bekijken
  •   in eigen agenda vakantie/vrije dagen plannen
  •   in alle agenda's vakantie/vrije dagen plannen
  •   betalingen uitvoeren voor eigen leerlingen
  •   eigen nascholing inzien
  •   eigen nascholing bewerken
  •   uitnodigingen versturen voor lege blokken

Betalingen

Vink aan wat de gebruiker mag:

•   kas
  •   bank
  •   pin
  •   extern
  •   automatische incasso
  •   balie
Let op: deze rechten gelden voor zowel instructeurs als administratief medewerkers

Franchising

Instructeur is franchiser (eigen facturatie-nummering)

Examenmomenten verbergen

Examenmomenten verbergen in agenda

Documenten

Hieronder staan alle documenten gekoppeld aan de gebruiker.