Werken met de vorderingenkaart

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 04:58 PM

In Dation heb je de mogelijkheid om de vorderingen van een leerling digitaal bij te houden. Zo heb je in de lesauto geen papieren kaarten meer nodig en bovendien is de voortgang van de leerling centraal inzichtelijk en op te vragen.
Bovendien zijn de beoordelingen die worden ingevoerd door de leerlingen en ouders direct in te zien via RijbewijsApp.

De vorderingenkaart biedt de volgende mogelijkheden:

• Een overzichtelijke weergave van de totale voortgang van de leerling

• Eenvoudig inzien wat de laatst behaalde beoordeling is per onderdeel en per fase

• Notities toevoegen per les, zoals een samenvatting en/of verbeterpunten

• Een totaal overzicht krijgen van alle gemaakte notities per les.

• Huiswerk opgeven voor de volgende les

• Vorderingenkaart met de leerling delen via de e-mail

Overzicht alle mogelijkheden van de vorderingenkaart

Een beoordeling invoeren op de vorderingskaart / de vorderingenkaart bekijken

De kolom 'Laatst behaald' toont de laatst behaalde beoordeling voor het betreffende onderdeel.
Om een totaaloverzicht in te zien klik je op de knop 'Opties' en vervolgens op 'Volledige weergave'.

Tip: In het cursus tabblad van de tabblad staat ook een knop 'Vorderingenkaart'. Hiermee open je een handig overzicht van de vorderingen van deze leerling.

Bewerken van de kaart doe je via de agenda; in de praktijk bewerk je deze immers tijdens/vlak na de rijles wanneer je in de agenda aan het werken bent.

Wanneer de leerling meerdere pakketten volgt binnen dezelfde categorie dan worden alle lessen (dus uit de verschillende pakketten) netjes op één vorderingenkaart getoond en gesorteerd.

Volledige weergave van alle vorderingen

Voor een overzicht van de hele kaart klik je op de 'optie' knop.
 Klik op 'volledige weergave' om een totaaloverzicht te krijgen van alle beoordelingen.

Notities toevoegen aan de vorderingenkaart

1. Klik boven in het menu van de vorderingenkaart op 'Notitie toevoegen'

2. Selecteer de les waarvoor je een notitie wil toevoegen

3. Klik op 'Opslaan' om de notitie toe te voegen

Notities van een vorige les inzien of wijzigen

1. Ga naar de vorderingenkaart van de leerling

2. Klik op de datum en de tijd van de les of op het notitie icoon

3. Wijzig de notitie

4. Klik op 'Opslaan'

Een totaaloverzicht inzien van alle gemaakte notities.

Voor een overzicht van de hele kaart klik je op de 'optie' knop.
 Klik op 'Notitie overzicht ' om een totaaloverzicht te krijgen van alle gemaakte notities per les.

Huiswerk toevoegen aan de vorderingenkaart

Het is mogelijk om voor de volgende les huiswerk op te geven.

1. Klik boven in het menu van de vorderingenkaart op 'Huiswerk toevoegen'

2. Selecteer de onderdelen waarvoor je huiswerk wilt opgeven

3. Klik op 'Opslaan'

Handig: Als er huiswerk voor een les is opgegeven, verschijnt er een icoon

bij het betreffende onderdeel. Zo is meteen te zien voor welke onderdelen er huiswerk is opgegeven voor bij de volgende les.

Let op! Huiswerk is op dit moment enkel voor de instructeur/rijschool inzichtelijk, nog niet voor de leerling. Deze functie is handig om te registreren welke huiswerkopdracht je de leerling hebt meegegeven.

De vorderingskaart e-mailen naar de leerling

Om een overzicht van de vorderingen naar de leerling te e-mailen klik je op de 'optie' knop. Klik vervolgens op 'E-mailen' om een totaaloverzicht te e-mailen naar de leerling.

Let op! Om een vorderingskaart te e-mailen heb je een e-mailsjabloon van het type 'Vorderingenkaart' nodig. Deze voeg je eenvoudig toe door in Instellingen - E-mailinstellingen - Sjablonen op de knop Toevoegen te klikken en een sjabloon van het type 'Vorderingskaart' toe te voegen.