E-mail standaard op 'Aan' bij nieuwe leerlingen

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 02:38 PM

Bij het toevoegen van een nieuwe leerling kunt u het e-mailadres invullen en hier aanvinken of u voor deze leerling de e-mailnotificaties 'aan' of 'uit' wilt zetten voor deze leerling.

Standaard staat deze instelling altijd op 'Uit', zodat u niet onbedoeld de leerling automatische e-mails verzendt. Indien u (bijna) altijd deze instelling op 'Aan' zet, moet u bij elke nieuwe leerling deze instelling van 'Uit' naar 'Aan' veranderen. Om het aantal handelingen voor u te beperken, kunt u er voor kiezen om de standaardwaarde van deze instelling op 'Aan' in te stellen, zodat u niet langer bij elke nieuwe leerling deze instelling handmatig hoeft te veranderen.

U kunt deze standaardwaarde instellen in Beheer - Geavanceerd - E-mailnotificaties.

Let op! Wanneer de e-mailnotificaties op 'Uit' staan bij een leerling, krijgt deze leerling geen automatische factuurherinneringen; er is immers ingesteld dat deze leerling geen automatische e-mailnotificaties ontvangt.

Welke e-mails worden verzonden als de e-mailnotificaties op 'Aan' staan?

In Beheer - Geavanceerd - E-mail instellingen kunt u aanvinken welke e-mail er wel/niet automatisch verzonden worden indien bij de betreffende leerling de 'E-mailnotificaties' op 'Aan' staan.

• Planning: Er wordt automatisch een e-mail verzonden bij nieuwe, gewijzigde en geannuleerde planning.

• Betalingen: Er wordt automatisch een e-mail verzonden bij nieuwe, gewijzigde en verwijderde betalingen.

• Bevestiging API: Er wordt automatisch een ontvangstbevestiging e-mail verzonden als een lead via de Lead API (uw website) of de RijbewijsApp zijn gegevens heeft ingevoerd.

Tip! Voor elk van de typen e-mails kunt u in Beheer - Geavanceerd - E-mail instellingen een sjabloon opmaken waarin u zelf de inhoud en de lay-out (uw huisstijl!) kunt gebruiken voor deze automatische e-mailberichten.

Video uitleg 'Werken en instellen met automatische e-mailnotificaties'