Stap 2 - Pakket koppelen aan de leerling

Gewijzigd op Fri, 17 Mar 2023 om 02:11 PM

Wijs een categorie en lespakket toe aan je leerling

Voordat jij of de leerling zelf een les kan plannen, dient er altijd eerst een lespakket aan de leerling gekoppeld te zijn. Hierdoor weet Dation welke categorie en welke tarieven/tegoeden er gelden voor de leerling.

In een lespakket staat ingesteld hoeveel het pakket (en eventuele onderdelen buiten het pakket) kosten, hoeveel rijles/examens er tegoed zit in het pakket zit.

Een lespakket koppelen aan de leerling

Om een lespakket aan een leerling te koppelen ga je via het menu 'Leerlingen' naar de betreffende leerling toe. Bij de leerling kun je rechtsboven op de paarse knop 'Cursus toevoegen' klikken.

Er verschijnt een pop-up (zie hieronder) waarin je de volgende keuze kunt maken:

• Aanvang: Dit is datum waarop de leerling gaat beginnen

• Categorie: Selecteer de categorie waarin de leerling gaat rijden

• Pakket: Kies het pakket dat de leerling gaat afnemen

• Vorderingenkaart: Kies een vorderingenkaart die je voor de leerling wil gebruiken

• Facturatie: Laat deze instelling op 'standaard' staan

• Instructeurs: Selecteer de gewenste instructeur(s) bij wie de leerling gaat lessen

Klik tot slot op de knop 'Toevoegen' om het lespakket toe te voegen aan de leerling.