Overigtypen aanmaken en beheren

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 03:50 PM

Overigtypen zijn afspraken die u in uw agenda plant waarop geen leerling gekoppeld is. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld 'ziek', 'vakantie', 'bijscholing', 'vrij', 'reistijd', 'naar garage' etc.
In verband met uw beschikbaarheid is het wel verstandig om deze 'overige afspraken' in uw Dation agenda te plannen, zodat voor u zelf (en de planning) helder is wanneer u bezet bent.

Aanmaken typen overige afspraken

Om wildgroei van overige afspraken te voorkomen raden wij aan om een aantal veelgebruikte overige afspraken aan te maken in het beheer van uw Dashboard.

Ga hiervoor naar Beheer > Agenda-instellingen - Overigtypen.

Via de knop 'Toevoegen' kunt u een nieuw type 'overige afspraak' toevoegen. Er opent dan een pop-up waarin u de details van het de nieuwe Overige afspraak kunt invoeren.

• Naam: Geef een naam voor de overige afspraak. Dit is ook de naam die zichtbaar is in de agenda en de urenoverzichten van gebruikers.

• Omschrijving: Dit is een interne omschrijving is enkel zichtbaar in de pagina Beheer - Overigtypen

• Declarabel: Vink aan of dit type Overige afspraak standaard wel of niet mee moet worden gerekend als werkuren.

• Druk op de knop 'Toevoegen' om dit type Overige afspraak toe te voegen