Werken met keuzeveld instellingen

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 04:10 PM

In dit kennisbankartikel wordt aan u uitgelegd hoe u keuze-velden kunt instellen in Dation Dashboard.

Deze keuzevelden opmerkingen kunt u gebruiken om vooraf een standaard tekst in te stellen die u vaak gebruikt.
Deze keuzevelden kunt u gebruiken bij de volgende functionaliteiten in Dation:

• Bij het inplannen van uw planning in uw agenda

• Bij het inplannen van overige items in uw agenda

• Bij het toevoegen van notities in het historie tabblad van de leerling

• Bij het toevoegen van taken in het historie tabblad van de leerling

• Bij het toevoegen van een notitie in het 'overig' veld in het persoonlijke tabblad van de leerling

• Bij het toevoegen van een notitie in een vorderingenkaart

• Bij het uploaden van een document

Hoe stel ik keuze-velden in?

1. Ga via het Menu 'Beheer' naar het Menu 'Keuzeveld-instellingen'
2. Klik op 'Toevoegen'.

Er opent nu een popup waarin u de keuzeveld- opmerking kunt toevoegen, volg hiervoor de onderstaande stappen:

3. Geef het keuzeveld een naam in het veld 'Naam snelkeuze'
4. Geef het keuzeveld een gewenste opmerking in het veld 'Inhoud snelkeuze'.
5. Geef de keuzeveld opmerking de gewenste positie.
6. Selecteer tenslotte waar u wilt dat de keuzeveld opmerkingen getoond wordt
7. Klik op 'Opslaan' om de keuzeveld opmerking toe te voegen