Herkomst leerling registreren

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 09:53 AM

Bij elke leerling in Dation is bij te houden via welk kanaal deze leerling bij jouw rijschool is gekomen. Dit is te registreren in het veld 'Herkomst' in het tabblad 'Persoonlijk' van de leerling.

Het is handig om deze functionaliteit te gebruiken omdat dit statistieken oplevert waarmee jij kan meten en bepalen welke acties/advertenties/sponsoring wel of niet rendabel is voor jouw rijschool.

Aanmaken van herkomsten

In het menu Beheer onder de knop 'Keuzeveld-Instellingen' zijn de opties voor 'Herkomst' in te stellen. Klik hier op de knop 'Toevoegen' om een nieuwe herkomst toe te voegen. De herkomsten worden automatisch gesorteerd op alfabetische volgorde.

Toewijzen herkomst aan een leerling

In het tabblad 'Persoonlijk' bij een leerling is het veld 'Herkomst' beschikbaar. Selecteer hier uit de lijst met opties voor de herkomst een van de herkomsten en druk op 'Opslaan'. De herkomst staat nu gekoppeld aan de leerling.

Statistieken herkomst meten

In het menu Statistieken bestaan twee handige rapporten om nuttige informatie omtrent de herkomsten uit jouw Dashboard te halen:

1. Planning en omzet - omzet per herkomst
    Dit rapport geeft een overzicht met de omzet (totaal bedrag aan verzonden facturen) per herkomst.

2. Inschrijvingslijst
    De inschrijvingslijst bevat een kolom 'Herkomst' zodat je ook kunt meten hoeveel leerlingen er per herkomst binnen zijn gekomen.