Plangroepen introductie

Gewijzigd op Sun, 27 Mar 2022 om 04:24 PM

Wanneer je met meerdere instructeurs rijdt, kan het handig zijn om je instructeurs te verdelen in plangroepen. Met een plangroep kun je in de agenda snel alle agenda's opvragen van een specifieke plangroep, bijvoorbeeld alle RIS instructeurs, proefles instructeurs of Engelstalige instructeurs.

Instellen van plangroepen

Het werken met plangroepen regel je eenvoudig in twee stappen:

1. Maak jouw gewenste plangroep(en) aan

2. Voeg de instructeur(s) toe aan de plangroep(en)

Creëer jouw gewenste plangroep(en)

In het menu Beheer > Labels kun je plangroepen samenstellen. Je doorloopt de volgende stappen:

1. Klik op de knop 'Label toevoegen'.

2. Vul de details van de plangroep in:
    Naam: Deze naam zie je in de agenda terug.
    Positie: De volgorde waarop je plangroepen worden getoond in de agenda.
    Type: Kies hier voor type 'Instructeur'.

3. Druk op 'Toevoegen'.

Koppel nu de juiste instructeurs aan je nieuwe plangroep.

Voeg de instructeur(s) toe aan de plangroep(en)

Ga naar de instructeur die je in je plangroep wilt toevoegen. Dit doe je via Beheer > Gebruikers. Klik vervolgens op de instructeur die je wilt toevoegen aan de plangroep.
In het veld 'Labels' koppel je de plangroep(en) waar je deze instructeur aan wilt toevoegen.

Werken met plangroepen

Zodra je jouw plangroep(en) hebt ingesteld kun je deze in de agenda gebruiken. Selecteer een plangroep om direct alle instructeurs uit die plangroep te tonen in de agenda.