Plannen van een toets / examen

Gewijzigd op Wo, 7 Dec, 2022 om 9:33 AM

Om in Dation een toets (TTT) of een praktijkexamen te plannen doorloopt u de volgende stappen.
Tip: Bekijk ook de mogelijkheden van onze CBR TOP koppeling die uw agenda en CBR TOP synagendchroniseert.

Plannen van een toets/examen

Om een toets of examen in uw agenda in te plannen gaat u allereerst naar de agenda van de instructeur die de toets / het examen gaat begeleiden. U doet dit door in de agenda de juiste instructeur te selecteren via de witte balk bovenin de agenda.

Vervolgens kiest u in de agenda van de instructeur het juiste agendablok om in te plannen. Door in het betreffende blok op de knop

te klikken, kunt u een toets/examen inplannen. Het is niet erg dat de begintijd van het examen niet overeenkomt met het lesblok, dit kunt u tijdens het inplannen correct invoeren.

Om een toets/examen te plannen doorloopt u in de pop-up de volgende stappen:

• Onderdeel: Kies een onderdeel dat u wilt inplannen (bijvoorbeeld 'TTT' of 'Praktijkexamen')

• Tijd: Kies optioneel een specifieke begin- en eindtijd voor de rijles.

• Leerlingen: Klik op de '+' knop om een leerling te selecteren voor deze rijles

• Voertuigen: Kies optioneel een voertuig dat u gebruikt tijdens deze afspraak

• Opmerkingen: Voer optioneel een opmerking specifiek voor de rijles.

• Optioneel kunt u aanvinken dat deze opmerking wordt getoond aan de leerling

Zodra u op ''Toevoegen' drukt wordt de toets / het examen gepland en verschijnt deze in uw agenda. De leerling krijgt automatisch (na 30 minuten) een bevestiging van de afspraak per e-mail. Bovendien is de geplande afspraak direct zichtbaar in de RijbewijsApp van de leerling.

Zodra de toets / het examen is gepland, ziet u dit in rode tekst in uw agenda terug.