CBR-TOP-koppeling activeren en instellen

Gewijzigd op Di, 21 Nov, 2023 om 3:55 PM

Zo start je met jouw CBR-TOP-koppeling in Dation

Ga naar 'Beheer'> 'Koppelingen' > 'Externe koppelingen'> 'CBR-TOP'.


De koppeling tussen CBR-TOP en Dation is een standaard koppeling die je in Dation kunt gebruiken. Alle gegevens vanuit jouw TOP Online account worden gesynchroniseerd en verwerkt in Dation. Om de koppeling te activeren en in te stellen doorloop je onderstaande stappen.

 

1. Instellen/wijzigen CBR-login gegevens

  1. Ga naar Beheer

  2. Klik op 'Externe koppelingen'

  3. Voer in het tabblad 'CBR-TOP' jouw inloggegevens in en druk op 'Opslaan'(rechts onderaan de pagina).

  4. Jouw CBR-TOP-login gegevens zijn opgeslagen!

  5. Klik op TOP activeren.

Let op: Stap 5 is alleen van toepassing als de koppeling voor het eerst wordt ingesteld. Wil je alleen je wachtwoord wijzigen dan is alleen het opslaan van je gegevens voldoende.

 


Belangrijk: Het identificatienummer is jouw eigen rijschoolnummer.

 

 

2. CBR-productcodes ophalen

Klik in het tabblad 'CBR TOP' onder 'Beheer' > 'Externe koppelingen' op de knop 'Ophalen nieuwe producten en locaties'.

 

Hiermee worden al de productcodes en examenlocaties opgehaald uit TOP, zodat je deze kunt gebruiken in je Dation Dashboard.

 

Let op: Worden er nieuwe CBR-producten aangeboden bij TOP en heb je die voor het eerst ingekocht, gebruik dan de knop ‘Ophalen nieuwe producten en locaties’ om het CBR-product in je Dation Dashboard te kunnen gebruiken.

 

 

3. Instellen Instructeurnummer 

Je dient per instructeur een uniek nummer in te stellen. Zo kan onderscheid op agenda's worden gemaakt bij het ophalen van de gegevens uit TOP.

 

Belangrijk: Ook als er maar 1 instructeur is ingesteld in je Dation omgeving, moet er een instructeurnummer worden ingevuld.

 

Ga naar 'Instellingen' > 'Gebruikers' > klik op een gebruiker en voer bij iedere instructeur het gewenste nummer in.

Let op: gebruik het veld 'Instructeurnummer'.

 


Tip: Plan in CBR-TOP Online altijd een instructeur in op een toets / praktijkexamen zodat deze tijdens de synchronisatie in Dation verwerkt kan worden. Hieronder zie je in welk veld in CBR-TOP Online je de instructeur kunt toewijzen.

 

 

4. Instellen Voertuignummer (optioneel)

Je kunt per voertuig een uniek nummer in te stellen. Zo kan onderscheid op agenda's worden gemaakt bij het ophalen van de gegevens uit TOP.

 

Ga naar 'Instellingen' > 'Voertuigen' en voer bij ieder voertuig het gewenste voertuignummer (TOP) in.

 


Tip: Plan in CBR-TOP Online een voertuig in op een toets / praktijkexamen zodat deze tijdens de synchronisatie in Dation verwerkt kan worden. Hieronder zie je in welk veld in CBR-TOP Online je het voertuignummer kunt toewijzen.

 

 

5. CBR-productcodes toekennen aan je examenonderdelen

 

In Instelling > Pakketten > Pakketonderdelen beheren zijn al je (theorie)examens en toetsten per categorie ingesteld. Aan deze pakketonderdelen kan je nu de bijbehorende TOP-codes koppelen. Zo ken je bijvoorbeeld aan een 'B - Praktijkexamen' de productcode 'B' toe, zodat in de TOP-synchronisatie het examen 'B' in Dashboard wordt gekoppeld aan pakket onderdeel 'B - Praktijkexamen'.

 

Je dient voor alle pakketonderdelen die je wilt synchroniseren met TOP deze productcodes te koppelen.

 


Let op: Een pakketonderdeel kan soms meerdere CBR-productcodes aan zich gekoppeld hebben! Gebruik de + knop achter het ‘Positie’ veld om een tweede veld voor een CBR-product code toe te voegen:

 

mceclip3.png

Tip: Standaard worden alleen de meest voorkomende TOP-codes getoond. Wil je een TOP-code koppelen die niet standaard in de lijst staat, gebruik dan de ‘Toon allen’ knop om alle beschikbare TOP-codes weer te geven.

 

6. CBR-locaties toekennen 

 

In 'Beheer'> 'Koppelingen' > 'Externe koppelingen'> 'CBR-TOP' > 'CBR-locaties' heb je de mogelijkheid om jouw meest gebruikte CBR-locaties als favoriet in te stellen. Deze komt automatisch terug in de verschillende filteropties en bij het plannen van examens.

 Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren