Instructeur koppelen aan examen in TOP Online

Gewijzigd op Fri, 16 Jun 2023 om 03:57 PM

Binnen TOP Online is het mogelijk om praktijkexamens en toetsen in te plannen zonder hier een instructeur aan toe te wijzen. Om de examenmomenten in Dation bij de juiste instructeur te synchroniseren is het wel nodig om in TOP Online een instructeur toe te wijzen aan elk examen. Dit is in TOP Online te doen op de volgende manieren.

Instructeur toevoegen aan nieuw examenmoment

Bij het toevoegen van een examenmoment in TOP Online dien je bij de aanvraag de instructeur te koppelen, op basis van het 'Instructeurnummer' dat je in je Dation voor de betreffende instructeur hebt ingesteld.


Om nieuwe examenmomenten in TOP Online te plannen ga je in TOP Online naar het menu 'Aanvragen'. Vervolgens klik je op 'Nieuwe aanvraag'. Onderstaand scherm verschijnt in dan in op de pagina.Selecteer hier de kandidaat, het product en de examenlocatie. Vervolgens zie je het onderstaand scherm. Vul hier in het veld 'Instructeur' het 'Instructeurnummer' zoals deze voor de betreffende instructeur bekend is in jouw Dation. Op basis hiervan wordt tijdens het synchroniseren van de examenmomenten het betreffende TOP examenmoment aan de juiste instructeur in Dation gekoppeld.Druk nu in Dation de knop 'TOP synchronisatie', zodat de nieuwe examenmoment(en) worden gesynchroniseerd met jouw Dation

Instructeur / voertuig toevoegen aan bestaand examenmoment

Om een instructeur en een voertuig toe te voegen (of te wijzigen) aan een bestaand examenmoment in TOP Online doorloop je de volgende stappen.

In TOP Online ga je op zoek naar de bestaande examenmomenten via het menu 'Capaciteit' en vervolgens de keuze 'Onderhouden capaciteit'. Zoek hier op alle examens door een begin- en einddatum in te voeren en klik op 'Zoeken'.Je ziet vervolgens een lijst met alle geplande examenmomenten. Achter een examenmoment kunt u op de knop 'info' drukken om de details van een examen in te zien. u ziet dan de examendetails zoals hieronderKlik in bovenstaand scherm op 'wijzigen' om een instructeur toe te voegen / te wijzigen op een bestaand examenmoment. Zodra u op 'wijzigen' klikt ziet een scherm zoals hieronder. In het veld 'Instructeur' typt u het 'Instructeurnummer' in zoals in uw Dashboard voor de betreffende instructeur staat ingesteld.

Hetzelfde kan u doen voor het voertuignummer.Druk nu in Dation op de knop 'TOP synchronisatie', zodat de gewijzigde examenmoment(en) worden gesynchroniseerd met uw Dashboard.


Verwante artikelen

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren