Koppeling Klantenvertellen

Gewijzigd op Fri, 15 Apr 2022 om 10:38 AM

Het is mogelijk om jouw Dation Dashboard te koppelen aan het reviewsysteem van Klantenvertellen. Door deze koppeling worden jouw leerlingen automatisch uitgenodigd om een review te plaatsen, op een moment dat jij wilt dat ze worden uitgenodigd. Deze uitnodigingen worden verstuurd n.a.v. een aantal zogenaamde triggers.

Met deze koppeling vergeet je dus nooit meer iemand uit te nodigen en bovendien worden leerlingen uitgenodigd op het meest handige moment.

Instellen van de koppeling

Om Dation te koppelen met Klantenvertellen heb je een zogenaamde Locatie ID en Invite API nodig. Deze gegevens moeten worden ingesteld in het beheer-scherm van Dation. Hieronder leggen we aan je uit waar je deze Locatie ID en Invite API (API Sleutel) kan vinden en hoe je dit instelt in Dation. Ook leggen we aan je uit hoe je de triggers instelt.

Locatie ID en de Invite API opzoeken in het Review Dashboard van Klantenvertellen

Het Locatie ID, de Invite API en triggers instellen in Dation

1. Ga naar de instellingen in Dation.

2. Ga naar de 'Externe koppelingen'

3. Vink de instelling 'gebruik koppeling klantenvertellen.nl' aan.

4. Stel de gewenste triggers in.

5. Vul in het veld Locatie Id in, deze cijferreeks kan je terugvinden in jouw Klantenvertellen portaal.

6. Vul het veld API sleutel in, deze code kan je terugvinden in jouw Klantenvertellen portaal.

7. Druk op de knop 'Opslaan'

De koppeling is nu actief.

Meer informatie over triggers.

Er bestaan 4 verschillende triggers in Dation die de review naar de leerling verzenden.
Let op: De leerling mag maar 2x een review achterlaten op Klantenvertellen. Ook moet er minimaal 30 dagen tussen de mails zitten. bedenk dus goed welke triggers je wilt activeren.

Stel in wanneer de leerling de uitnodiging voor het schrijven van een review ontvangt.

• Na X aantal rijlessen (2x te gebruiken) (onderdeel type 'les')

• Na het slagen/vrijstelling voor de AVB/TTT (onderdeel type 'toets')

• Na slagen voor het praktijkexamen (onderdeel type 'praktijkexamen')