E-mail versturen naar alle actieve leerlingen

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 10:00 AM

Zo e-mail je alle actieve leerlingen die in Dation staan

Om een e-mail te versturen naar al je actieve leerlingen die in Dation staan volg je onderstaande stappen.

Download je actieve leerlingen

Ga naar het menu 'Statistieken' en download hier de actieve leerlingen van alle instructeurs.

Download alle leerlingen van alle instructeurs

Je download nu een Excelbestand met daarin alle gegevens van de actieve leerlingen.

Kopieer de e-mailadressen

In het Excelbestand staan in kolom 'K' de e-mailadressen van al je leerlingen. Selecteer de gehele kolom door op 'K' te klikken, klik op de rechter muisknop en vervolgens op Kopiëren.

Wil je ook de secundaire e-mailadressen informeren? Kopieer dan ook kolom 'L'.

Kopieer de e-mailadressen rijschoolsoftware

Plak de E-mailadressen in je e-mailprogramma

Open je e-mailprogramma (bv Outlook of Gmail) en plak hier de e-mailadressen in het BCC-veld.

Let op: plak de e-mailadressen niet in de CC, maar in de BCC. Op deze manier krijgen leerlingen niet alle e-mail adressen van de andere leerlingen te zien.

Wil je naast de e-mailadressen ook de secundaire e-mailadressen kopiëren? Doe dit dan per kolom. Kopieer en plak eerst de e-mailadressen uit kolom 'K' en kopieer en plak daarna de e-mailadressen uit kolom 'L'.

Plak emails in de BCC

Tot slot, sommige e-mailprogramma’s staan niet toe om in 1x een e-mail naar honderden adressen te sturen. Kopieer in de dit geval de e-mailadressen per 100 stuks, dan gaat dit wel goed.

Wil je een e-mail sturen naar alle leerlingen die in een specifieke periode een afspraak hebben staan, lees dan het artikel 'Een e-mail versturen naar alle geplande leerlingen in een periode.