Hoe wijzig ik de inhoud van een RTF-sjabloon?

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 03:00 PM

RTF-sjablonen zijn sjablonen die u kunt gebruiken om oproepkaarten, brieven of uitnodigingen te printen. De sjablonen bevatten ‘keywords’ die ervoor zorgen dat bepaalde informatie automatisch wordt ingevuld.

Bijvoorbeeld: Het keyword [VOORNAAM] vult automatisch de voornaam in die in Dation is ingesteld. Zo kunt u de documenten gemakkelijk personaliseren zonder dat u handmatig alle gegevens hoeft in te vullen op de brief.

Om je RTF-sjablonen te wijzigen volg je de volgende stappen:

Je kan de volgende dingen ook wijzigen in het 'Sjabloon bewerken' scherm:

1. Positie: Dit is de plek die het nieuwe sjabloon krijgt in de lijst met sjablonen. Vul je hier 1 in, dan komt het sjabloon helemaal bovenaan de selectielijst te staan.

2. Naam: Vul hier de naam van het sjabloon in. Dit is wat je te zien krijgt in de selectielijst als je een sjabloon selecteert.

3. Type: Hier geef je aan om wat voor sjabloon het gaat (een factuursjabloon, een sjabloon voor een presentielijst, een sjabloon met cursusinformatie, een brief voor je leerlingen, etc.)

4. Afgeschermd: Vink dit aan als het sjabloon alleen door een beheerder gebruikt mag worden. Instructeurs of administratief medewerkers kunnen het sjabloon niet selecteren als deze optie is aangevinkt.

5. Administratie: Deze optie is alleen van toepassing als je binnen je Dation Dashboard omgeving gebruik maakt van meerdere administraties. In dat geval kan je hier kiezen voor welke administratie het nieuwe sjabloon gebruikt kan worden.

Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.