Veelgestelde vragen over SMS

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 10:07 AM

Veelgestelde vragen over de SMS module

Hoe kan ik de SMS koppeling activeren?

De SMS koppeling staat al klaar voor gebruik in jouw Dation Dashboard. Via Beheer - SMS-instellingen kun je jouw instellingen kiezen, zoals het activeren van automatische SMS-berichten of sjablonen voor handmatige SMS'jes.

Wat kost een SMS bericht?

Dation rekent geen extra kosten voor het activeren en/of gebruiken van de SMS koppeling. Wel rekent onze SMS provider een bedrag per verzonden SMS.
Deze kosten per SMS bedragen 8 cent per bericht en worden automatisch verrekend

op de maandelijkse factuur van Dation.

Hoe stel ik de naam / nummer van de afzender in?

Standaard staat de naam van jouw rijschool ingesteld als afzender. Je kunt er ook voor kiezen om een telefoonnummer te gebruiken als afzender. In beide gevallen (naam / nummer) geldt dat de afzender uit maximaal 11 karakters mag bestaan.
Let op: Je kunt de naam/nummer van de afzender niet zelf wijzigen, je dient hiervoor een berichtje naar onze support te sturen zodat zij dit voor je regelen.

Kunnen leerlingen de SMS beantwoorden?

Enkel wanneer je een mobiel telefoonnummer hebt ingesteld als afzender kan een leerling hierop antwoorden. Jij ziet dan op het betreffende mobiele telefoonnummer de SMS als antwoord in je berichtenbox.

Wat is de maximumlengte van een SMS?

Er geldt een maximumlengte van 1377 tekens op een SMS-bericht. Standaard is een SMS-bericht maximaal 160 tekens lang, kom je hierboven dan geldt er een hoger tarief voor je bericht. We raden je dan ook aan om je bericht binnen de 160 tekens te houden. Een overzicht van de kosten vind je op de supportpagina van onze provider Messagebird.

Worden verzonden SMS berichten ergens opgeslagen?

Alle SMS berichten die verzonden worden naar jouw leerlingen worden opgeslagen onder Leerling - Historie - SMS berichten. Hier zie je de datum+tijd, wie het verzonden heeft en wat de inhoud van het SMS-bericht was.

Hoe kan ik zien hoeveel SMS berichten ik verzonden heb?

In Beheer > Systeeminformatie kun je inzien hoeveel SMS berichten er per periode verzonden zijn. Je ziet hier het aantal verzonden SMS berichten van deze maand, vorige maand en het totaal sinds de SMS koppeling actief is.