Tegoed uit gefactureerde omzet (OUD)

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 09:58 AM

Aan het einde van een boekjaar zit u vaak met de vraag "wat staat er nog open aan tegoeden?". Om antwoord te geven op die vraag hebben wij het rapport 'Tegoed uit gefactureerde omzet' voor u gecreëerd.

In dit rapport wordt berekend wat u aan pakketonderdelen gefactureerd heeft, maar nog niet hebt verleend aan uw klanten.

U vindt het rapport 'Tegoed uit gefactureerde omzet' in het menu Statistieken in uw Dashboard.

Tegoed_uit_gefactureerde_omzet_Dation.JPG

Dit rapport laat over de gekozen periode alle facturen zien en per factuur de diensten en producten die op deze factuur in rekening zijn gebracht. Vervolgens wordt getoond hoeveel van deze diensten nog verleend moeten worden (= openstaand tegoed).

Inhoud van het rapport 'Tegoed uit gefactureerde omzet'

Dit rapport toont alle gefactureerde onderdelen en de status van het bijbehorende lestegoed over de gekozen periode.
Over alle onderdelen die gefactureerd zijn wordt in dit rapport getoond of het gefactureerde onderdeel in de gekozen periode verbruikt is, of dat het onderdeel nog openstaat als lestegoed. Bovendien tonen we de onderdelen zowel inclusief en exclusief BTW, zodat u en uw boekhouder hier snel mee uit de voeten kunnen.

Definities / berekeningen

 • Voor de volgende pakketonderdelen wordt het tegoed berekend: les, toets, praktijkexamen, theorieles, theorie-examen.

 • De volgende producten/onderdelen worden altijd als "verbruikt" beschouwd (en hebben dus nooit een openstaand tegoed): producten, pakketkorting, factuurregels met een handmatige omschrijving.

 • Let op: Indien de cursus (lespakket) van een leerling is afgesloten (er is een 'datum afgerond' ingevuld in het pakket) dan wordt de betreffende leerling en factuur niet getoond in dit rapport indien de 'datum afgerond' in of voor de gekozen periode van het rapport is.

Voorbeeld:

Er is op 20-12-2015 een factuur verzonden naar debiteur Jantje met daarop 10x rijles, 1x theorieboek en 1x praktijkexamen. In december 2015 zijn er 2 rijlessen gereden, de overige 8 rijlessen en het praktijkexamen zijn in 2015 nog niet gepland/gereden.

 • In het rapport over periode 2015 zal voor de factuur een aantal van 8 rijlessen en 1 praktijkexamen als 'nog te verlenen dienst' in het rapport staan (deze zijn immers wel gefactureerd in 2015, maar nog niet verleend aan de klant). De twee rijlessen die wel in 2015 gereden staan + het theorieboek worden al wél verleend meegenomen, omdat deze in de gekozen periode (2015) afgenomen zijn door de klant.

Tegoed_uit_gefactureerde_omzet.JPG

 • Kolom A (Categorie): Toont de categorie van het bijbehorende onderdeel

 • Kolom B (Debiteur): Toont de naam van de debiteur voor deze factuur

 • Kolom C (Factuurnummer): Toont het factuurnummer van de betreffende factuur

 • Kolom D (Dienst (item)): Toont de naam van het onderdeel dat op deze factuur staat (enkel de onderdelen 'les', 'toets', 'praktijkexamen', 'theorieles' en 'theorie-examen' worden getoond in deze kolom).

 • Kolom E (Product (niet inplanbaar)): Toont de naam van het product / niet-inplanbaar onderdeel dat op deze factuur staat (enkel de producten 'product', 'korting', 'toeslag', 'handmatige factuurregel').

 • Kolom F (Aantal): Toont het aantal onderdelen (kolom D) / producten (kolom E) op deze factuur

 • Kolom G (Waarde): Toont aan of getoonde aantal (kolom F) in 'stuks' of in 'minuten' op de factuur staat

 • Kolom H (Bedrag incl. BTW): Toont het gefactureerde bedrag inclusief de BTW.

 • Kolom I (BTW): Toont het BTW percentage voor dit onderdeel

 • Kolom J (Bedrag excl. BTW): Toont het gefactureerde bedrag exclusief de BTW

 • Kolom K (Aantal 'verleend'): Toont het aantal onderdelen / producten dat in of voor de gekozen periode gepland/verbruikt zijn

 • Kolom L (Waarde): Toont aan of getoonde aantal (kolom K) in 'stuks' of in 'minuten' op de factuur staat.

 • Kolom M (Aantal nog te verlenen): Toont het aantal onderdelen / producten dat in of voor de gekozen periode niet gepland/verbruikt zijn (deze zijn dus nog tegoed bij de leerling).

 • Kolom N (Waarde 'nog te verlenen' incl. BTW): Toont de totale waarde van de 'nog te verlenen diensten' inclusief de BTW (=(kolom H / kolom F) * kolom M)

 • Kolom P (Waarde 'nog te verlenen' excl. BTW): Toont de totale waarde van de 'nog te verlenen diensten' exclusief de BTW (=(kolom J / kolom F) * kolom M)

Video 'Tegoed uit gefactureerde omzet'


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren