Agenda - Examens - inplannen

Gewijzigd op Fri, 16 Jun 2023 om 03:53 PM

Zie hier alle geplande capaciteit en voeg indien nodig een nieuw moment toe.


Ga naar 'Agenda' > 'Examens' om de planning van examens in te zien en capaciteiten toe te voegen van zowel theorie- als praktijkexamens.


Zoeken op vrije examenmomenten

Onder de zoekfilters kan je de optie ‘Toon vrije momenten’ aanvinken. Er worden dan enkel examenmomenten getoond waarop nog geen leerling is ingepland.

mceclip3.png

mceclip4.png


In dit voorbeeld zoekt het systeem naar alle vrij examenmomenten in de categorie B, in de periode van 03 september 2019 tot en met 3 maart 2020.CBR-TOP-koppeling

Werk je met de #CBR-TOP-koppeling dan kan je op deze pagina jouw examencapaciteit van CBR-TOP synchroniseren met je Dation agenda.


Maak alvast een overzicht van alle examens en toetsen. Je kunt dit overzicht eenvoudig downloaden via de knop 'Downloaden'. 


Na het downloaden heb je een Excelbestand met daarin alle examens zoals bekend in jouw Dation Dashboard. Sla dit document op, op je eigen computer, zodat je hierop kunt terugvallen indien het CBR jouw examens afzegt/uitstelt en hierdoor de planning wijzigt. Dit is handig om terug te vinden wie wanneer gepland stond. Een examen inplannen

Als je een theorie-examen wilt inplannen wordt er door het systeem gecontroleerd of er al een bestaande afspraak voor een theorie-examen bestaat. Als dat zo is, kun je kiezen om de leerling aan die bestaande afspraak toe te voegen, of om een nieuwe afspraak aan te maken. 


Standaard is de optie om de leerling toe te voegen aan een bestaande afspraak. Selecteer de gewenste afspraak, kies het CBR-product en voeg de leerling toe. Na opslaan is de leerling toegevoegd aan het bestaande theorie-examen en ingepland in TOP.Als je op 'Nieuwe afspraak' klikt, voeg je een nieuwe afspraak toe die je ook terugziet in de #theorie-agenda bij de Theoriemomenten. Kies ook hier de juiste categorie, het juiste onderdeel en de juiste CBR-productcode. 

Graphical user interface, text, application, email 
Description automatically generated


 

Verwijderen van examens op de Examens-pagina mogelijk

Het is mogelijk om een leerling van een examen te verwijderen. De reservering in TOP zal dan ook ongedaan gemaakt worden, waarbij een geaccepteerde aanvraag in TOP blijft bestaan. In het geval van een praktijkexamen zal de afspraak verwijderd worden, in het geval van een theorie-examen zal de leerling van de afspraak worden verwijderd, maar blijft het theoriemoment bestaan.  

Goed om te weten: Als je een leerling verwijdert van een examenafspraak of deze afspraak verwijderd, wordt dit bijgewerkt in TOP. Dit kan zowel vanuit de theorie agenda, de reguliere agenda als vanuit de Examens pagina. Is er een leerling ingepland, dan is er 1 icoontje om de leerling van die afspraak te verwijderen, en in het geval van een praktijkexamen wordt ook de afspraak verwijderd. 

Goed om te weten: Voor systemen die niet met de TOP-koppeling werken, is het mogelijk om handmatig capaciteiten (Nederlandse systemen) danwel examenmomenten (Belgische systemen) toe te voegen, te bewerken en te verwijderen. 


TOP-logboek

Klik op de knop 'TOP logboek' om het logboek te openen. Hierin zijn alle acties terug te vinden die gedaan zijn met betrekking tot TOP. Dit zijn de synchronisaties vanuit TOP en de acties voor de planning die gedaan worden, dus het inplannen en verwijderen van leerlingen op een capaciteit. Terug te vinden is welke gebruiker in Dation de actie heeft uitgevoerd en wat er precies is gebeurd; van het indienen tot het reserveren van een aanvraag, voor welk moment, met welke instructeur en eventueel voertuig en de locatie. 


Zoeken in TOP-logboek

Standaard worden de examens voor de komende zes maanden getoond in de zoekresultaten. Je kunt zelf met behulp van diverse zoekfilters aanpassen welk overzicht je in de examenlijst wil zien. Hiervoor kun je de volgende zoekfilters gebruiken:


 

Goed om te weten: het filter 'Periode' is een vereiste, hiernaast kun je zoekfilters combineren om zo nog gedetailleerder door je examenlijst te zoeken. Gebruik de  '+' knop of meer filters toe te voegen. 
Verwante artikelen

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren