Agenda introductie

Gewijzigd op Mon, 26 Jun 2023 om 10:32 AM

Met de agenda van Dation kun je verschillende #taken en functies uitvoeren die gerelateerd zijn aan het beheren van je rijschoolplanning. Enkele van de belangrijkste functies van de Dation-agenda zijn onder andere:


Lesplanning: Met de agenda #Overzicht, #Dagoverzicht en #Weekoverzicht kun je eenvoudig lessen plannen voor instructeurs en leerlingen. Je kunt de beschikbaarheid van instructeurs bekijken en passende lesafspraken maken op basis van hun beschikbaarheid en de voorkeuren van de leerlingen. 


Examenplanning: Je kunt examens plannen en beheren met behulp het tabblad #Examens. Dit omvat het toewijzen van examendatums aan leerlingen, het controleren van de beschikbaarheid van instructeurs en het vermijden van overlappingen of dubbele boekingen.


Meldingen: Laat automatische herinneringen en meldingen versturen naar instructeurs en leerlingen. Dit helpt bij het verminderen van no-shows en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van hun geplande lessen, examens of andere afspraken.


Rapportage en statistieken: Dation biedt rapportagemogelijkheden binnen hun agenda, waarmee je inzicht kunt krijgen in de planning, bezettingsgraad en prestaties van je rijschool. Je kunt bijvoorbeeld rapporten genereren over het aantal lessen, slagingspercentages, inkomsten en andere relevante statistieken.


Mobiele toegankelijkheid: De Dation-agenda is vaak beschikbaar via een mobiele app, zodat instructeurs via #Dation Onderweg en leerlingen via #RijbewijsApp hun lessen en afspraken kunnen bekijken en beheren.


De agenda is de basis van Dation. De facturatie is hier direct aan gekoppeld. Als je de agenda goed bijhoudt, wordt de #facturatie automatisch goed aangepast.


We maken het gebruik van de agenda daarom graag zo gemakkelijk mogelijk. Daarom zijn er verschillende overzichten:

  • #Overzicht - de reguliere agenda voor instructeurs, voertuigen en locaties.
  • #Dagoverzicht - het overzicht van alle instructeurs, voertuigen en locaties per dag.
  • #Weekverzicht - het overzicht van alle instructeurs, voertuigen en locaties per week.
  • #Theorie - overzicht van de theoriemomenten en theoriecursussen (Je kan hier ook nieuwe theorieafspraken inplannen)
  • #Examens - overzicht van alle examenmomenten (Maak je gebruik van de TOP-koppeling, dan zie je hier ook alle ingekochte capaciteit. Achter elk moment staat of het moment al is toegewezen, welke instructeur is ingepland en welke leerling gepland staat voor het moment.)
  • #TOP - overzicht van alle examens in Dation zonder aanvraag in TOP
  • #Planhulp - de planhulp helpt je bij het plannen van lessen en examens.Verwante artikelen:

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren