Zie hier alle geplande examenmomenten en voeg indien nodig een nieuw moment toe.

Ga naar Agenda > Examens om de planning van examens in te zien en examenmomenten toe te voegen.


In dit overzicht kan je snel zien voor welke datum/ tijd, categorie en examencentrum de betreffende capaciteit beschikbaar is en, indien er een leerling op gepland staat, zie je hier welke leerling en instructeur aan dit examenmoment gekoppeld zijn.

mceclip1.png

Zoeken in bestaande examenmomenten

Standaard worden de examens voor de komende zes maanden getoond in de zoekresultaten. Je kunt zelf met behulp van diverse zoekfilters aanpassen welk overzicht je in de examenlijst wil zien. Hiervoor kun je de volgende zoekfilters gebruiken:


Je kunt ook zoekfilters combineren om zo nog gedetailleerder door je examenlijst te zoeken. Gebruik hiervoor de '+' knop.

mceclip1.png

Let op: Zoek je op 'Categorie', 'Examencentrum', 'Instructeur', of 'CBR productcode' zonder een periode te specificeren, dan zoekt Dation naar alle momenten die aan de zoekopdracht voldoen, zowel in het verleden als in de toekomst.


Een examen inplannen

Om een examen in te plannen, moet je eerst een examenmoment toevoegen

mceclip0.png

Hierdoor kom je terecht in het venster 'Examenmoment toevoegen'. Hier kan naar wens de dorpdonwvensters worden ingevuld voor de afspraak:

  • Categorie examen

  • Datum van het examenmoment

  • Tijd van aanvang en einde van het examenmoment

  • Het examencentrum waar het examen plaatsvindt

  • Zo nodig een korte omschrijving van het examenmoment

mceclip1.png

Door de knop 'Waarden onthouden' aan te vinken, zal bij het volgend aangemaakte moment dezelfde gegevens automatisch weer zijn ingevuld.

Het examenmoment is nu aangemaakt. Klik nu op de knop 'Inplannen' om een instructeur en een leerling aan het examenmoment toe te wijzen.

mceclip2.png

In dit venster kan je een instructeur en een leerling aan het gekozen examenmoment toevoegen. Ook kunnen er overige opmerkingen worden opgeschreven. Klik nu op de knop 'Toevoegen', en het examenmoment zal gekoppeld zijn aan de instructeur en leerling.

Zoeken op vrije examenmomenten

Onder de zoekfilters kan je de optie ‘Toon vrije momenten’ aanvinken. Er worden dan enkel examenmomenten getoond waarop nog geen leerling is ingepland.

mceclip3.png
mceclip4.png 

In dit voorbeeld zoekt het systeem naar alle vrij examenmomenten in de categorie B, in de periode van 03 september 2019 tot en met 3 maart 2020.

CBR TOP koppeling

Werk je met de CBR TOP koppeling dan kan je op deze pagina jouw examencapaciteit van CBR TOP synchroniseren met je Dation agenda. Lees meer hierover in het artikel 'Werken met de CBR TOP koppeling'.


Maak alvast een overzicht van alle examens en toetsen

De komende weken worden veel toetsen en examens uitgesteld door het CBR. Om voor jezelf een scherp overzicht te houden wie wanneer op toetsen en examens gepland stond, raden we je aan om een overzicht van de examens te downloaden en op te slaan.

Je kunt dit overzicht eenvoudig downloaden via Agenda - Examens - Downloaden. 

Download je examencapaciteit uit Dation

Na het downloaden heb je een Excelbestand met daarin alle examens zoals bekend in jouw Dation Dashboard. Sla dit document op op je eigen computer, zodat je hierop kunt terugvallen indien het CBR jouw examens afzegt/uitstelt en hierdoor de planning wijzigt. Dit is handig om terug te vinden wie wanneer gepland stond. 
Verwante artikelen