Niet verzonden e-mails bijwerken

Gewijzigd op Thu, 26 Jan 2023 om 10:47 AM

Dit scherm toont een overzicht op de niet-verzonden e-mails. Van hieruit kan je ervoor kiezen om een nieuwe verzendpoging te doen of uit dit overzicht te verwijderen.

Toelichting op de velden en knoppen

• Datum: Datum en tijd waarop het niet is gelukt deze e-mail te verzenden.
  • Ontvanger: Naam van de ontvanger.
  • E-mailadres: Het e-mailadres waarover de foutmelding gaat.
  • Onderwerp: Onderwerp van de oorspronkelijke e-mail.
  • Foutmelding: Hierin staat de letterlijke foutmelding die afkomstig is van de ontvangende e-mailserver.
  • Veel voorkomende foutmeldingen:
    • 4.2.2. De mailbox van het e-mailadres is vol. De e-mail kan hierdoor niet worden ontvangen
    • 5.5.0 De e-mail wordt verstuurd vanuit een tijdelijk IP adres welke geblokkeerd is door de ontvangende e-mail (provider) - probeer de e-mail op een later tijdstip nogmaals te versturen.
    • 5.1.1 Fout in het e-mail adres of e-mail adres niet bekend. (Controleer de juistheid van het e-mailadres en pas het aan. Verzend de e-mail opnieuw)
    • 5.4.1. De ontvanger heeft @dation.nl geblokkeerd of de beheerder van het e-maildomein de ontvanger heeft Dation.nl opgeslagen in een MX record met het oude IP adres.
    • 5.7.1 (variant 1) het IP adres dat in dit bericht wordt getoond is het verzendende openbare IP adres van de e-mail. Het kan zijn dat de gebruiker dit heeft geblokkeerd of dat dit IP adres op een spam lijst staat. (Deze melding zal steeds minder worden.
    • 5.7.1. - recipient not known (variant 2) Fout in het e-mail adres of e-mail adres niet bekend. (Controleer de juistheid van het e-mailadres en pas het aan. Verzend de e-mail opnieuw)
    • Too old Dation heeft een aantal keren geprobeerd om de e-mail te sturen en dit niet is gelukt. (Controleer de juistheid van het e-mailadres en pas het aan. Verzend de e-mail opnieuw)
    • No MX for @domein.xx Fout in het e-mail adres of e-mail adres niet bekend. (Controleer de juistheid van het e-mailadres en pas het aan. Verzend de e-mail opnieuw)
    • Invalid Recipient Fout in het e-mail adres of e-mail adres niet bekend. (Controleer de juistheid van het e-mailadres en pas het aan. Verzend de e-mail opnieuw)
    • Bad address Fout in het e-mail adres of e-mail adres niet bekend. (Controleer de juistheid van het e-mailadres en pas het aan. Verzend de e-mail opnieuw)
    • Not delivering to previously bounced address
      Het e-mailadres staat op een zogenaamde suppression list. Dit wordt veroorzaakt doordat er te vaak een poging is gedaan om de e-mail te verzenden naar een e-mailadres dat niet bereikbaar is of niet bestaat.
      Deze foutmelding heeft een achterliggende reden, welke ook zichtbaar is bij een eerdere foutmelding in het 'niet verzonden e-mail' overzicht.

• Opnieuw verzenden: Opent het e-mail verzenden scherm en staat toe bijv. een ander e-mailadres in te vullen.

Handig! Nadat je deze e-mail opnieuw hebt verzonden, wordt deze regel automatisch uit het overzicht verwijdert.

• Prullenbak: Verwijderd deze regel uit het niet verzonden e-mails scherm (zonder de mail opnieuw te verzenden). In het historietabblad van de leerling blijft het zichtbaar dat deze email niet is verzonden.