Extra nieuwsbrief 14-11-2022

Gewijzigd op Thu, 08 Dec 2022 om 04:31 PM

Beste, in deze Dation Today Extra:

Een belangrijke update over e-mails die niet worden verzon den door nieuwe provider

Update over nieuwe e-mailprovider

Dation heeft voor het versturen van e-mails gekozen voor een nieuwe e-mailprovider. Hiervoor hebben we een nieuw IP-adres gekregen. Helaas blijkt nu dat het is niet mogelijk is om in één keer, vanaf dag 1, 15.000 tot 20.000 e-mails per dag via deze provider te versturen. Daarom wordt een deel van de e-mails nu verstuurd vanaf het nieuwe IP-adres van Dation en een deel via openbare IP-adressen.

Alles wat van een nieuw IP-adres bij grote providers zoals Gmail en Microsoft binnenkomt, wordt eerst gescreend. Dat wil zeggen dat een beperkt aantal e-mails wordt doorgelaten. De Provider kijkt vervolgens welke reactie zij krijgen op deze mails. Worden deze e-mails geopend en gelezen, dan zal de provider steeds meer e-mails in één keer doorlaten. Dit heet 'opwarmen van een account'. Dit 'opwarmen' duurt gemiddeld tussen de 5 en 8 dagen.

Wij zien nu al dat Hotmail en andere providers onze e-mail steeds meer en meer doorlaten. We zien dus ook dat er steeds minder e-mails geweigerd worden.

Overzicht creëren in je verzonden en niet-verzonden e-mails

Om overzicht te bewaren in de mails die wel én niet goed verzonden zijn, adviseren we je de e-mails in het overzicht 'Niet-verzonden e-mail' opnieuw te verzenden. Dit kan via de knop 'Opnieuw verzenden'. Nadat je dit hebt gedaan is het zaak om de lijst schoon te maken. Dit doe je door de regel te verwijderen via de knop met de 'prullenbak'.

Let op: alle mails zijn uiteraard ook nog steeds terug te vinden onder 'Leerling' > 'Historie'.

Je zult zien dat steeds meer e-mails goed bij de ontvanger aankomen en dat het lijstje met niet-verzonden e-mails steeds korter wordt.
Voor oplossingen en veelvoorkomende foutmeldingen bekijk het kennisbankartikel.

Kennisbank

Vragen?

Heb je vragen of kom je er toch niet helemaal uit, het supportteam staat voor je klaar!
Meer weten? Stuur ons een berichtje of bekijk onze online content
Email
Website
Facebook
LinkedIn

Dation
Spoorstraat 114
7551 CA Hengelo

Copyright © 2022, Dation.nl, All rights reserved.