Agenda - Theorie

Gewijzigd op Fri, 16 Jun 2023 om 03:51 PM

Ga naar 'Agenda' > 'Theorie'

Hier vind je een overzicht van alle theoriemomenten, -cursussen en -examens, gegroepeerd per maand:

Zoeken in bestaande examenmomenten

Standaard worden de examens voor de komende zes maanden getoond in de zoekresultaten. Je kunt zelf met behulp van diverse zoekfilters aanpassen welk overzicht je in de examenlijst wil zien. Hiervoor kun je de volgende zoekfilters gebruiken:

Je kunt ook zoekfilters combineren om zo nog gedetailleerder door je examenlijst te zoeken. Gebruik hiervoor de '+' knop.

Let op: Zoek je op 'Categorie', 'Examencentrum', 'Instructeur', of 'CBR productcode' zonder een periode te specificeren, dan zoekt Dation naar alle momenten die aan de zoekopdracht voldoen, zowel in het verleden als in de toekomst.

Geef je theoriecursussen? Dan kan je deze in de theorie-agenda inplannen.

Maak je geen gebruik van de #CBR-TOP-koppeling dan is het mogelijk om losse theoriemomenten te #plannen.

Maak je gebruik van de TOP-koppeling? Dan komen theorie-examens automatisch in deze lijst na de synchronisatie. Verder is het mogelijk om een theorie-examen toe te voegen. Bij het toevoegen van een leerling op het theorie-examen, zal het systeem vragen of je de leerling wilt toevoegen op een vrije capaciteit als deze beschikbaar is. Als dit het geval is, wordt er na het opslaan van het theorie-examen een pop-up getoond. In deze pop-up wordt getoond hoeveel beschikbare capaciteiten er gevonden zijn.

Als de beschikbare capaciteit beschikbaar is op verschillende CBR-examencentra, maak dan een keuze voor het juiste examencentrum.

Kies daarna per leerling de gewenste capaciteit en selecteer de gewenste CBR-productcode.

Na het opslaan van de keuzes worden de leerlingen op de gekozen capaciteit en met de gekozen productcode gepland in TOP. Op deze manier kun je snel een hele klas in 1x plannen, waarbij ook alles gelijk in TOP staat ingevoerd.

Let op: het is mogelijk dat er meer beschikbare capaciteiten zijn dan dat je leerlingen toevoegt op de afspraak. Het is dan mogelijk om deze capaciteiten alvast te koppelen aan de afspraak.

Leerling inplannen

1. Klik op de knop 'Leerling inplannen'.

2. Kies de leerling.

3. Selecteer een cursus en klik op 'Inplannen'.