Mailgun introductie

Gewijzigd op Fri, 11 Nov 2022 om 09:42 AM

Mailgun is een programma om mails mee te versturen. Dit programma is gekoppeld aan Dation Dashboard en gebruiken we zodat jij e-mails kunt versturen aan jouw klanten (leerlingen, bedrijven).

In Dation Dashboard krijg jij een terugkoppeling van de status onder #Niet verzonden e-mails. Zo zie je dus of een mail verzonden of mislukt is. Als dat laatste niet lukt, wordt er weergegeven waarom, bijvoorbeeld omdat het domein niet bestaat: stel je verstuurt een mail naar annebod@gmal.nl, dan geeft die terug dat dit geen geldig email adres is.

Het is mogelijk om je eigen Mailgunaccount aan te maken. Met een eigen account beheer je jouw eigen DNS instellingen, DKIM, SPF records en meer.  Daarnaast heb je inzicht in statistieken.

Jouw eigen Mailgunaccount kun je vervolgens koppelen aan Dation Dashboard. Een voordeel hiervan is dat je met een eigen Mailgunaccount daadwerkelijk alle mails verstuurd namens het mailadres die je zelf hebt ingesteld. De ontvanger ziet dan niet noreply@dation.nl, maar bijvoorbeeld info@jouwrijschoolnaam.nl als afzender.