Het bewerken en beheren van Leads

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 09:16 AM

Het lead overzicht

Een lead is een potentiële leerling die zich via een aanmeldformulier op je website heeft aangemeld. Een aanmeldformulier krijg je op je website door gebruik te maken van onze websitekoppeling. Meer informatie over deze websitekoppeling vind je in dit kennisbank artikel.

In je dashboard staat in het overzicht een knop met als titel 'Leads'. Het nummer dat hier direct achter staat, is het aantal leads met de status 'nieuwe lead'. Door op de knop 'Leads' te klikken, kom je terecht in de lead-overzicht pagina.

De lead-overzicht pagina bestaat uit een lijst met alle leads die zijn binnengekomen. Zoek naar een lead door gebruik te maken van de bovenste zoekbalk. Met het '+' teken kan een extra zoekfunctie worden toegevoegd. Ook kan met de 'download' knop een Excel-bestand worden gedownload van alle actieve leads.

De detail-pagina van een lead

Door op een actieve lead te klikken, kom je terecht in de detail-pagina van deze lead. Hier is het mogelijk om verschillende acties uit te voeren met betrekking tot deze lead:

1. Het bekijken en aanpassen van de persoonlijke gegevens

2. Het bekijken en aanpassen van de contactgegevens; hier zijn tevens de ingevulde gegevens van het inschrijfformulier te zien

3. Het aanpassen van een leadstatus; voor het beheren van een leadstatus klik hier

4. Het toevoegen en aanpassen van notities

5. Het sturen van een sms naar de lead (indien er een mobiel nummer is ingevoerd)

6. Het sturen van een e-mail naar de lead (indien er een e-mail adres is ingevoerd)

7. Het converteren van de lead, waarna deze in de actieve leerlingenlijst komt te staan