Stap 5 - Een rijles inplannen

Gewijzigd op Sun, 13 Mar 2022 om 12:07 PM

Plan er op los in jouw eigen agenda

In de stap 2 heb je een lespakket gekoppeld aan de leerling, waarmee het nu mogelijk is een rijles in te plannen in de agenda. Klik hiervoor in het menu op 'Agenda' en doorloop onderstaande stappen.

Werken met de agenda

In de 'Agenda' kun je alle agenda's van de instructeur(s) inzien en kun je lessen/afspraken inplannen én wijzigen. Voordat je gaat plannen in de agenda is het handig dat je weet wat de actieknoppen in de bovenste balk voor je betekenen:

• Door te klikken op de datum schuift een kalender uit waarmee je snel en eenvoudig naar een specifieke datum toe kunt springen

• Door op de knop 'Vandaag' te klikken kom je direct terug in de agenda voor vandaag

• Door te klikken op de grote balk '1 dag - 1 instructeur' kun je kiezen hoeveel dagen je naast elkaar in de agenda wilt zien + van welke instructeur(s) je de agenda's wilt bekijken.

Aan de rechterkant van de agenda staan ook een aantal actieknoppen:

• Met het printer icoontje print je de planning van de geselecteerde dag

• Met het gummetje haal je handmatig een agenda-blok uit de agenda

• Met de '+ Blok' knop voeg je handmatig een agenda-blok toe

• Met de '+ notitie' knop voeg je een notitie toe die in een blauw veld bovenin de agenda van de geselecteerde instructeur(s) wordt getoond

• Met de '+ Overig' voeg je een Overig item toe, maar worden de datum en tijd niet automatisch ingevuld. Deze kan je dus handmatig selecteren.

• Met de '+ Afspraak' knop voeg je een agenda-afspraak toe, maar worden de datum en tijd niet automatisch ingevuld. Deze kan je dus handmatig selecteren.

Een rijles inplannen

De agenda is opgebouwd uit lege witte blokken, dit is het werkrooster van de betreffende instructeur. Om een rijles in te plannen klik in een leeg blok op de knop

om een rijles in te plannen.

Zodra je op

klikt opent een pop-up waarin je de rijles voor een leerling kunt inplannen. Doorloop onderstaande stappen om een rijles in te plannen:

Druk onderaan op de knop 'toevoegen' om de afspraak in te plannen.

De rijles is nu ingepland en zichtbaar in de agenda. In het agendablok ziet je direct alle handige details die bij deze afspraak horen, zoals het lespakket en lestegoed, de opmerkingen en aan de kleur (linkerkant agenda blok) zie je om welke categorie het gaat.

Handig!

• De leerling krijgt automatisch (na 30 minuten) een bevestiging van de afspraak per e-mail (als de e-mailnotificaties bij de leerling aan staan).

• In RijbewijsApp is zijn planning direct bijgewerkt, 30 minuten voor aanvang van de afspraak krijgt hij in RijbewijsApp een reminder.

• Gebruik je onze SMS-koppeling? Dan krijgt de leerling per SMS een reminder op de avond voordat de rijles begint (als de SMS-notificaties bij de leerling aan staan).