Voornaam en officiële voornaam

Gewijzigd op Wo, 7 Dec, 2022 om 9:53 AM

Gebruik altijd de juiste naam in je planning en CBR TOP koppeling

Dation Dashboard kent twee velden waarin je voornamen van leerlingen kunt opslaan; de voornaam (roepnaam) zoals je leerling aanspreekt en de 'Officiële voornaam(en)' (doopnaam) zoals in het paspoort vermeld.

Welke voornaam wordt waarvoor gebruikt?

Voornaam

Het veld  'Voornaam' gebruik je om de (roep)naam van de leerling in te zetten. Deze voornaam komt overal in Dation terug. De Voornaam zie je als naam in de afspraken in de agenda, is de voornaam die gebruikt wordt in de brieven en e-mails en die je in je statistieken terugvindt. 

Officiële voornaam

De officiële voornaam gebruik je voor de officiële (doop)naam(en) van de leerling. Dit veld wordt enkel gebruik voor de CBR TOP koppeling. De CBR TOP koppeling probeert de leerling op basis van deze officiële namen te matchen in Dation. 

Heeft de leerling geen afwijkende/aanvullende officiële voornaam(en) dan kun je dit veld leeg laten. 


Waarom twee velden voor de voornaam?

De koppeling met CBR TOP maakt gebruik van de officiele voornaam(en) van de leerling. Omdat je in de agenda en in de e-mails de leerling waarschijnlijk bij zijn voornaam/roepnaam wilt zien en aanspreken hebben we dit onderscheid gemaakt.
Zoals in het voorbeeld hierboven te zien is stuur je de leerling e-mails met 'beste Betsie' maar wordt voor de CBR TOP koppeling de officiële naam 'Elisabeth Gerharda Margaretha' gebruikt (en deze naam wil je dan waarschijnlijk weer niet in de agenda en e-mails gebruiken)

Voornamen en CBR TOP

De koppeling tussen CBR TOP en Dation probeert als eerste een match te maken op basis van het CBR nummer van de leerling. 

Kan de leerling niet op het CBR nummer gevonden worden, dan probeert Dation te matchen op de combinatie geboortedatum + achternaam + officiële voornaam. Hierbij is het belangrijk dat de officiële voornaam(en) die in CBR TOP bekend zijn ook in Dation aanwezig zijn. 


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren