Werken met stage-leerlingen

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 09:55 AM

Heeft u een stage-leerling binnen uw rijschool, dan kunt u deze inplannen in de agenda zodat u kunt bijhouden bij welke lessen deze stagiair is meegereden en hoeveel uren hij/zij heeft meegereden.

In dit stappenplan leggen we uit hoe dit werkt. Om de stappen in dit document te kunnen volgen, moet de module 'Stage-instructeurs' in uw Dation Dashboard worden geactiveerd. Dit 

kunt u doen via de Dation supportdesk.


1. Stage pakket aanmaken

Om stage-leerlingen te kunnen plannen, maakt u een lespakket aan in uw Beheer dat u vervolgens aan de stage-leerlingen koppelt.

Het stage pakket is nu opgeslagen en klaar voor gebruik.


2. Voeg de stage-leerling toe in uw Dashboard

Voeg de leerling toe in uw Dashboard via het menu Leerlingen en vervolgens de knop 'Toevoegen'. U doorloopt hier dezelfde stappen als bij het toevoegen van een reguliere leerling; u hoeft hier dus geen onderscheid te maken in het feit dat dit een stage-leerling is.

Meer informatie en stappenplan over het toevoegen van leerlingen vindt u in het artikel 'Een leerling toevoegen'.


3. Koppel het stagepakket aan de stage-leerling

Koppel nu het stagepakket dat u in hoofdstuk 1 hebt aangemaakt aan de stage-leerling die u net hebt aangemaakt. Meer informatie over het koppelen van een lespakket vindt u in het artikel 'Pakketten koppelen aan leerlingen'.


4. Plan de stage-leerling mee op de rijles

In de details van de rijles die in uw agenda staat kunt u nu een 'Stage-leerling' toevoegen aan de rijles. Via deze dropdown kunt u alle stage-leerlingen (leerlingen met een stagepakket aan zich gekoppeld) selecteren en meeplannen op de rijles.


Stage-leerling_toevoegen_in_Dation.JPG 

Door de stage-leerling in te plannen op de rijles wordt het pakkettegoed van de stage-leerling automatisch bijgewerkt. Zo kunt u bijhouden hoeveel lessen de stagiair heeft meegereden.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren