Werken met stage-leerlingen

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 09:55 AM

Heeft u een stage-leerling binnen uw rijschool, dan kunt u deze inplannen in de agenda zodat u kunt bijhouden bij welke lessen deze stagiair is meegereden en hoeveel uren hij/zij heeft meegereden.

In dit stappenplan leggen we uit hoe dit werkt. Om de stappen in dit document te kunnen volgen, moet de module 'Stage-instructeurs' in uw Dation Dashboard worden geactiveerd. Dit 

kunt u doen via de Dation supportdesk.


1. Stage pakket aanmaken

Om stage-leerlingen te kunnen plannen, maakt u een lespakket aan in uw Beheer dat u vervolgens aan de stage-leerlingen koppelt.

Het stage pakket is nu opgeslagen en klaar voor gebruik.


2. Voeg de stage-leerling toe in uw Dashboard

Voeg de leerling toe in uw Dashboard via het menu Leerlingen en vervolgens de knop 'Toevoegen'. U doorloopt hier dezelfde stappen als bij het toevoegen van een reguliere leerling; u hoeft hier dus geen onderscheid te maken in het feit dat dit een stage-leerling is.

Meer informatie en stappenplan over het toevoegen van leerlingen vindt u in het artikel 'Een leerling toevoegen'.


3. Koppel het stagepakket aan de stage-leerling

Koppel nu het stagepakket dat u in hoofdstuk 1 hebt aangemaakt aan de stage-leerling die u net hebt aangemaakt. Meer informatie over het koppelen van een lespakket vindt u in het artikel 'Pakketten koppelen aan leerlingen'.


4. Plan de stage-leerling mee op de rijles

In de details van de rijles die in uw agenda staat kunt u nu een 'Stage-leerling' toevoegen aan de rijles. Via deze dropdown kunt u alle stage-leerlingen (leerlingen met een stagepakket aan zich gekoppeld) selecteren en meeplannen op de rijles.


Stage-leerling_toevoegen_in_Dation.JPG 

Door de stage-leerling in te plannen op de rijles wordt het pakkettegoed van de stage-leerling automatisch bijgewerkt. Zo kunt u bijhouden hoeveel lessen de stagiair heeft meegereden.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren