Wat zijn de systeemeisen voor Dation?

Gewijzigd op Thu, 17 Mar 2022 om 10:18 AM

In principe werkt Dation, zowel op computer als smartphone/tablet, op alle apparaten. Omdat wij gebruik maken van moderne technieken en bovendien de nieuwste beveiligingsprotocollen hanteren, zijn er wel een aantal minimumeisen op browsers waarin u werkt met Dation.

Uit veiligheidsoverwegingen adviseren wij om de browser en het besturingssysteem op uw apparaten altijd up-to-date houden.

Dation op computer en laptop

Dation werkt op de besturingssystemen Windows, MacOSX en Linux. Vanuit technisch en veiligheidsperspectief hanteren wij de volgende minimumeisen aan uw browser:

• Firefox, laatste versie

• Google, Chrome laatste versie

• Safari, laatste versie

• Microsoft Edge, laatste versie

Overige tips en aanvullingen

• Het gebruik van internet Explorer wordt in verband met veiligheidsredenen door ons afgeraden! Bovendien werken veel nieuwere technieken en protocollen niet in Internet Explorer.

• Wij raden vanuit veiligheidsoverwegingen aan om geen gebruik te maken van Windows XP, voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw systeembeheerder/ netwerkbeheerder.

• Voor de module Nascholing adviseren wij om een Full HD-scherm te gebruiken met een minimale resolutie van 1080 x 1920 pixels.

• Een snellere internetverbinding heeft een positief effect op de gebruikerservaringen, met name de werking van de agenda en bij het raadplegen van de rapportages.

Dation Dashboard op je smartphone en tablet

Dation werkt mobiel op zowel Android, Windows Phone als iOS smartphones en tablets.
Als browser adviseren wij Firefox, Chrome en/of Safari.

Let op: Zie voor Apple apparaten onderstaande ondersteuningstabel.

Overige tips en bepalingen

Apple apparaten

Omdat Apple haar apparaten naar verloop van tijd niet meer voorziet van nieuwe updates van het iOs, zullen naar verloop van tijd bepaalde Apple apparaten / iOs-versies niet meer goed werken met de technieken van Dation Dashboard.

Op dit moment is adviseren wij iOS 14 of hoger te gebruiken om alle functionaliteit van Dation Dashboard correct te laten werken. Werk je nu met een Apple apparaat met iOs 10 of ouder, dan kan het zijn dat Dation Dashboard niet goed werkt op jouw apparaat.

Bekijk op de pagina 'Appleversieoverzicht' of jouw toestel nog up-to-date is en de volledige versiegeschiedenis van alle Apple apparaten.

Wat kan ik doen als ik een niet ondersteund apparaat heb?
Mocht je een Apple apparaat hebben die iOs 10 of lager bevat én je ondervindt problemen in het werken met Dation Dashboard, dan kun je de volgende acties ondernemen. Deze bieden geen garantie dat je weer foutloos kunt werken met Dation Dashboard, maar in sommige gevallen bieden onderstaande acties toch een oplossing.

• Controleren of je de meeste recente update voor jouw apparaat geïnstalleerd hebt (lees op de website van Apple Support hoe je dit kunt controleren).
    Heeft jouw apparaat iOs 10 of lager, dan werkt Dation Dashboard hier mogelijk niet correct op

• Draait jouw toestel op iOs 10? Dan kun je in sommige gevallen Google Chrome als browser installeren en daarin met Dation Dashboard werken. Bekijk de lijst met Apple toestellen met iOs 10 waarop Google Chrome wel ondersteund wordt door Apple.

Wanneer geen van bovenstaande acties een oplossing biedt werkt jouw apparaat niet meer correct met Dation omdat het apparaat niet meer over recente updates beschikt. Je kunt nog wel werken in Dation Mobile, maar Dation Dashboard op dit apparaat gaat niet meer correct werken.