Snelheid en Verbindingsproblemen

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 04:03 PM

Mijn Dation Dashboard – pagina laadt niet, wat kan ik het beste doen?

1. Controleer of u de juiste link gebruikt voor uw Dation
 Zorg ervoor dat de link in uw adresbalk juist is, op het moment dat u bent gestart met Dation heeft u een persoonlijke link van ons ontvangen.

Deze link ziet er altijd als volgt uit: https://dashboard.dation.nl/RIJSCHOOLCODE
De rijschoolcode maakt u link uniek waardoor u (en uw medewerkers) toegang krijgen tot Dation omgeving van uw rijschool.

2. Controleer uw internetverbinding:

Controleer of andere internetpagina’s wel geladen worden.
Dit kan bijvoorbeeld door naar de webpagina http://www.nu.nl te gaan.

Mochten andere webpagina’s niet laden dan kunt u de volgende stappen doorlopen:

1) Herstart uw internetbrowser (Let op: Internet Explorer 10 of lager wordt niet ondersteund door ons) Controleer vervolgens of u nu wel andere webpagina’s kan openen.
Ga naar stap 2 als het internet nog niet werkt.

2) Loop naar het modem en zet het modem uit, wacht vervolgens 30 seconden en zet het modem weer aan.
 Hieronder ziet u waar de aan/uit knop zich bevindt.

3) Wacht tot de lampjes weer branden, test vervolgens of u weer een internetverbinding heeft.
Neem contact op met uw internetprovider als u problemen met uw internetverbinding blijft houden en geen internetpagina kunt openen.

Mijn Dation Dashboard webpagina is traag, hoe kan ik dit oplossen?

Wanneer Dation Dashboard erg laadt traag dan kan dit een aantal oorzaken hebben.
 Een verslechterde draadloos internetverbinding kan mogelijk een oorzaak zijn, met de volgende stappen kunt u uitsluiten of dit mogelijk de oorzaak is en het probleem verhelpen.

1. Controleer of uw computer of laptop voldoet aan de systeemeisen:

U kunt de systeemeisen voor Dation hier terugvinden.

2. Controleer of andere beveiligde pagina’s wel volledig en snel geladen worden

1. Open uw internetbrowser

2. Ga naar https://www.abnamro.nl/nl/prive/index.html en controleer of deze veilige pagina correct wordt geladen.

3. Als deze pagina van wel correct wordt geladen dan raden wij aan om uw cookies te verwijderen en cache te legen. Zie ook het onderwerp ‘Mijn Dation Dashboard webpagina laadt wel, alleen wordt de webpagina niet correct weergegeven. Mocht het met dit stappenplan niet werken dan vragen wij u om de volgende stappen te volgen:

3. Controleer of u wel werkend internet heeft met een bekabelde internetverbinding.

Wanneer uw laptop of computer is aangesloten via een draadloze verbinding dan kan het zijn dat dit de oorzaak is. Wij willen u daarom dan ook verzoeken of u uw computer kunt aan sluiten op het bekabelde internet.

Wanneer u geen of een trage verbinding blijft houden met een bekabelde verbinding dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw internetprovider.

Wanneer u geen of een trage internetverbinding heeft en geen mogelijkheid heeft om uw computer/laptop met een kabel op het modem aan te sluiten dan heeft u vermoedelijk problemen met uw draadloze internetverbinding. Vermoedelijk ziet u dan ook het volgende icoon

.
 Wij adviseren u in deze situatie om ook contact op te nemen met uw internetprovider.

Mijn Dation Dashboard webpagina laadt wel, maar de webpagina wordt niet correct weergegeven.

Doordat veel gegevens van een website vooraf ingeladen worden door vorige bezoeken kan het zijn dat deze opslag (Cache) vol raakt. In veel gevallen helpt het om deze opslag op te schonen. Ook is het raadzaam om de cookies te verwijderen.

1. Cache legen en cookies verwijderen via Mozilla Firefox:

2. Cache legen en cookies verwijderen via Chrome

3. Cache legen en cookies verwijderen via Safari

1. Open ‘Instellingen’

2. Ga naar de browser ‘Safari

3. Scroll naar beneden

4. Klik op ‘Wis geschiedenis en websitedata

Bevestig het verwijderen door nogmaals te klikken op ‘Wis geschiedenis en websitedata’.