Kilometerstanden invoeren

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 03:56 PM

In sommige gevallen is het noodzakelijk om de kilometers van de voertuigen bij te houden. Bijvoorbeeld het bijhouden van slijtage, of om het privé gebruik van een zakelijk voertuig uit te sluiten.

Voor meer informatie over rittenregistratie van de belastingdienst klik dan hier

Het is voor rijinstructeurs van belang "per werkdag alleen de begin- en eindstand van de kilometerteller te vermelden"

In Dation Dashboard kun je de gereden kilometers van de voertuigen registreren. Kilometers voer je in via het menu Instructeurs. Vervolgens geef je aan wie met welk voertuig heeft gereden en hoeveel kilometers dit zijn geweest. Volg onderstaande stappen om kilometers te registeren.

Tip! In Beheer > Agenda-instellingen > Kilometertypen kun je instellen welke typen(soorten) kilometers je kan gebruiken in de kilometerregistratie.

Downloaden kilometerregistratie

In het menu Statistieken in het kader 'Kilometers' is een overzicht te downloaden van de geregistreerde kilometers in een bepaalde periode.

1. Kies de periode

2. Kies een specifiek voertuig of 'Alle voertuigen'

3. Kies een specifieke instructeur of 'Alle instructeurs'

4. Kies een specifiek type kilometers of 'Alle typen'

5. Druk op de knop 'Download'. Er wordt nu een Excel-bestand gedownload met de geregistreerde kilometers.