Hoe stel ik een rooster in voor een instructeur?

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 10:13 AM

Om snel lessen te kunnen plannen in de agenda van een instructeur, kunt u een rooster invoeren voor uw instructeur(s).

Dit rooster is opgebouwd in "blokken" die overeenkomen met de standaard-lengte van uw rijles. Op de uren de instructeur beschikbaar is om te werken, verschijnen de ingestelde blokken in zijn agenda. Hierdoor kunt u snel zien waar uw instructeur(s) beschikbaar zijn in uw planning en hier razendsnel een onderdeel op plannen.

Hoe stel ik een rooster in?

Om een rooster in te stellen doorloopt u de volgende stappen

1. Ga naar ‘Beheer’ en klik op ‘Gebruikers’.

2. Kies in het kader 'Blokken' de juiste instructeur en druk op 'Bewerken'

3. Voer het rooster in via de knop 'Blokvoorkeuren invoeren' en doorloop de stappen in de popup.

4. Zodra de blokken zijn toegevoegd klikt u op 'Toevoegen' en het rooster is opgeslagen en actief voor deze instructeur.

Tip: Wilt u een reeds bestaand rooster kopiëren naar een nieuwe instructeur, kies dan voor de knop 'Kopiëren' en kies uw bron- en doelinstructeur. Het rooster van de gekozen "bron-instructeur" wordt dan gekopieerd naar de "doelinstructeur".