Nadat je bij Smit de koppeling met Dation hebt afgenomen kun je Smit gaan koppelen.

Ga naar 'Instellingen' > 'Koppelingen' > 'Externe koppelingen' > 'Smit'.

Dit beginscherm toont een overzicht van je account-instellingen en -producten.

Accountinstellingen

Stap 1. Vink aan 'Gebruik Smit'.

Stap 2. Vul de velden 'Klantsleutel' en 'Klantgeheim'.

Stap 3. Klik op 'Opslaan'.

Tip: de klantsleutel en het klantgeheim heb je ontvangen van Smit.

Werk je meer meerdere theorieleveranciers, dan kun je vanaf nu Smit als theorieleverancier selecteren onder 'Leerling' > 'Theorie'.

Smit producten

Nadat de instellingen zijn opgeslagen krijg je een lijst met 'Producten' te zien. Dit zijn alle producten die door Smit worden aangeboden. Onderaan vind je een knop om de producten te verversen.

Je kunt de knop 'Producten verversen' gebruiken om de producten te updaten. Het kan natuurlijk zo zijn dat Smit producten heeft toegevoegd of verwijderd. Ook kan het zo zijn dat Smit de adviesprijs heeft gewijzigd.

Toelichting op de knoppen

Naam

Dit is de door Smit gekozen naam voor het Smit product.

Adviesprijs

Dit is de prijs die Smit adviseert voor het product.

Prijs

Dit is de prijs die je zelf voor het product hebt ingesteld.

+

Met de plus voeg je het Smit product toe als Dation Product. (Hierdoor kan je na het plaatsen van de bestelling direct het product factureren.)

Pen

Met de pen bewerk je het Dation product waaraan dit Smit product is gekoppeld als je bijvoorbeeld de prijs wilt aanpassen.

Smit product toevoegen als Dation Product

Stap 1. Klik op de +knop achter het theorieproduct.

Stap 2. Controleer de vooraf ingevulde gegevens

Stap 3. Kies de administratie.

Let op: je kunt dit product maar aan één administratie koppelen.

Stap 4. Geef het product indien gewenst een andere naam.

Stap 5. Kies de categorie waar het product van toepassing is.

Stap 6. Geef het product indien gewenst een andere prijs.

Stap 7. Kies het BTW-tarief

Stap 8. Kies de grootboekrekening

Stap 9. Geef indien gewenst een omschrijving.

Stap 10. Klik op 'Opslaan' om dit Smit product als Dation Product toe te voegen.