Koppeling Smit beheren

Gewijzigd op Tue, 27 Feb 2024 om 11:16 AM

Lees in de introductie alles over wat deze koppeling is en waarom je het zou gebruiken.

Activeer je Smit-koppeling in 3 simpele stappen.

1. Accountinstellingen in Smit

Voordat je Smit-koppeling kunt gebruiken dien je eerst je rijschool eenmalig te registreren. Dit kun je doen door contact op te nemen met Smit. Vervolgens stem je samen af welke producten je tegen welk bedrag afneemt en ontvang je een ‘klantsleutel’ en ‘klantgeheim’ per e-mail.

2. Accountinstellingen in Dation

Ga naar 'Instellingen' > 'Koppelingen' > 'Externe koppelingen' > 'Theorieleveranciers' > 'Smit'.

Dit beginscherm toont een overzicht van je account-instellingen en -producten.

Stap 1. Vink aan 'Gebruik Smit'.

Stap 2. Vul de velden 'Klantsleutel' en 'Klantgeheim'.

Stap 3. Klik op 'Opslaan'.

Tip: de klantsleutel en het klantgeheim heb je ontvangen van Smit.

Smit producten

Nadat de instellingen zijn opgeslagen krijg je een lijst met 'Producten' te zien. Dit zijn alle producten die door Smit worden aangeboden. Onderaan vind je een knop om de producten te verversen.

Je kunt de knop 'Producten verversen' gebruiken om de producten te updaten. Het kan natuurlijk zo zijn dat Smit producten heeft toegevoegd of verwijderd. Ook kan het zo zijn dat Smit de adviesprijs heeft gewijzigd.

Toelichting op de knoppen

Dit is de door Smit gekozen naam voor het Smitproduct.

Dit is de prijs die Smit adviseert voor het product.

Dit is de prijs die je zelf voor het product hebt ingesteld.

Met de plus voeg je het Smitproduct toe als Dationproduct. (Hierdoor kan je na het plaatsen van de bestelling direct het product factureren.)

Met de pen bewerk je het Dationproduct waaraan dit Smitproduct is gekoppeld, bijvoorbeeld als je de prijs wilt aanpassen.

Je kunt de knop 'Producten verversen' gebruiken om de producten te updaten.

Goed om te weten: Werk je meer meerdere theorieleveranciers, dan kun je vanaf nu Smit als theorieleverancier selecteren onder 'Leerling' > 'Theorie'.

Waarom Smit theorieproducten toevoegen als eigen product in Dation?

Zo wordt het mogelijk om:

• Het Smit theorieproduct direct factureren na een bestelling.
  • Een andere naam en prijs aan jouw product te hangen.
  • Een grootboekrekening te koppelen; verkopen komen automatisch op de juiste plek in de administratie terecht.
  • Het product onderdeel te maken van een zelf samen te stellen pakket.
  • Een omschrijving toe te voegen.

3. Smit product toevoegen als Dation Product

Stap 1. Klik op de +knop achter het theorieproduct.

Stap 2. Controleer de vooraf ingevulde gegevens

Stap 3. Kies de administratie.

Let op: je kunt dit product maar aan één administratie koppelen.

Stap 4. Kies of je het product standaard wil factureren.

Stap 5. Geef het product indien gewenst een andere naam.

Stap 6. Kies de categorie waar het product van toepassing is.

Stap 7. Geef het product indien gewenst een andere prijs.

Stap 8. Kies het BTW-tarief

Stap 9. Kies de grootboekrekening

Stap 10. Geef indien gewenst een omschrijving.

Stap 11. Klik op 'Opslaan' om dit Smit product als Dation Product toe te voegen.

Goed om te weten:  Werk je meer meerdere theorieleveranciers, dan kun je vanaf nu Smit als theorieleverancier selecteren onder 'Leerling' > 'Theorie'.

Gefeliciteerd, je bent klaar om theorieproducten te bestellen. Lees hier verder hoe dat werkt of lees verder in de verwante artikelen.