Nieuwsbrief 07-12-2022

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 08:05 PM

Beste, in deze Dation Today:

Vanaf 09 december in jouw Dation

• Dation Dashboard: RijbewijsApp instellingen geoptimaliseerd
  • Dation Dashboard: Kilometerregistratie op orde voor 2023
  • Dation Dashboard: Terugblik op overstap mailserver
  • Tip: Voer je prijswijzigingen door voor het einde van het jaar!
  • Binnenkort...

De instellingen voor RijbewijsApp zijn geoptimaliseerd

Nu Rijlesplanner met Pensioen is, zijn de instellingen volledig te beheren vanuit het tabblad ''Leerling'' onder ''Beheer'' > ''Algemene Instellingen'' > ''RijbewijsApp''.

Met deze instellingen kun je bepalen óf en wanneer een leerling zelf lessen kan plannen. Ook bepaal je of een leerling zijn vorderingen in kan zien én of hij/zij eigen gegevens mag wijzigen.

Verder kun je hier algemene voorwaarden uploaden en kun je ervoor kiezen dat de app de leerling vraagt om de Gezondheidsverklaring in te vullen.
Meer informatie

Kilometers bijhouden voor de Belastingdienst

Het einde van het (fiscale) jaar is in zicht. Heb jij de gereden kilometers wel goed bijgehouden voor de Belastingdienst?

Als jouw rittenregistratie niet voldoet aan de eisen of als je geen rittenregistratie hebt bijgehouden, dan loop het risico om bijtelling te moeten betalen en een boete die kan oplopen tot € 5.278.

Een veelgebruikt controlemiddel van de Belastingdienst is de vorm waarbij willekeurig kentekens worden gescand, bijvoorbeeld op parkeerplaatsen. Vervolgens wordt gekeken of er bijtelling wordt betaald voor deze auto of dat er een verklaring is getekend.

Kun je wel aantonen dat je op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé met je lesauto hebt gereden, dan hoeft je niets te verrekenen. Maar dan moet je dit wel goed hebben bijgehouden.
Wist je dat dit zeer eenvoudig en automatisch kan met de koppeling met YesHugo? Meer weten, lees verder in het blog.
Blog kilometerstand YesHugo

Terugblik op overstap naar nieuwe mailserver

Dation is sinds vorige maand overgestapt naar een nieuwe e-mailprovider. De opstart hiervan verliep niet geheel volgens plan. De duizenden e-mails die per dag via Dation worden verzonden konden helaas niet in één keer op de nieuwe server worden toegelaten. Dit moest dus in stapjes. Ondertussen merken we al een aantal weken dat e-mails naar behoren worden verzonden. We kunnen nu met zekerheid zeggen dat de nieuwe server de mails die vanuit Dation worden verzonden ook door de nieuwe server worden geaccepteerd.

Mocht je toch nog problemen ervaren, bekijk dan het overzicht 'Niet-verzonden e-mail' en probeer de mail opnieuw te verzenden. Meer weten? Lees dan verder in de kennisbank.
Meer informatie

Tip: update je prijzen!

2023 komt steeds dichterbij. Nu de prijswijzigingen van het CBR bekend zijn, is het ook raadzaam om je eigen prijzen te controleren en waar gewenst te wijzigen. Belangrijk hierbij is de nieuwe prijzen vóór het einde van het jaar door te voeren.

Binnenkort...

Herken je dit? Je boekhouder vraagt jou wel eens om door te geven hoe veel diensten jij al hebt gefactureerd, maar nog niet hebt verleend. Het uitzoeken hiervan kan ingewikkeld zijn, daarom willen we jou graag een handje helpen.

Binnenkort ontvang je ieder kwartaal het rapport 'Tegoed uit gefactureerde omzet' automatisch in de e-mailbox van jouw keuze. Zo zou je dit óók direct aan je boekhouder kunnen laten versturen.

Hou de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie!
Meer weten? Stuur ons een berichtje of bekijk onze online content
Email
Website
Facebook
LinkedIn

Dation
Spoorstraat 114
7551 CA Hengelo

Copyright © 2022, Dation.nl, All rights reserved.