Pakketbeheer – Pakketonderdelen aanmaken

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 12:06 PM

Om een pakket te kunnen maken, zijn ten eerste pakketonderdelen nodig.

Dit zijn de items die u in de agenda wilt kunnen inplannen.

In dit stappenplan wordt uitgelegd hoe u deze pakketonderdelen kunt aanmaken en beheren.

Pakketonderdeel aanmaken:

1. Ga naar ‘Beheer’ en klik op ‘Pakketten’.

2. Klik op de knop ‘Pakketonderdelen beheren.

• U komt nu in het scherm waarin de pakketonderdelen worden beheerd.

Aan de linkerkant van het scherm ziet u een overzicht van de beschikbare categorieën, aan de rechterkant van het scherm ziet u een lijst van alle pakketonderdelen in de geselecteerde categorie (Categorie A is automatisch geselecteerd)

• Klik in de linker kolom op de gewenste categorie

• Aan de rechterkant ziet u nu alle pakketonderdelen die al zijn aangemaakt in deze categorie

• Om een nieuw pakketonderdeel aan te maken, klikt u op de knop ‘Toevoegen’ (helemaal onder de Pakketonderdelen lijst.

• U krijgt nu het volgende scherm te zien:

In de velden kunt u de volgende gegevens invullen:

1. Naam: Hier voert u de naam in van het pakketonderdeel (bijvoorbeeld Rijles,

Praktijkexamen, Theorie examen, etc.)

1. Positie: Hier vult u in op welke plek in de lijst het onderdeel wordt weergegeven. U kunt de verschillende types rijlessen en examens dus bij elkaar zetten in de lijst.

2. Type: Hier vult u in wat voor pakketonderdeel u aanmaakt. Een les, een toets, een examen, een theorie-les, een theorie-examen of een niet-inplanbaar onderdeel.

Het type dat u hier selecteert bepaalt of en hoe het onderdeel in de agenda kan worden ingepland. Een Theorie-examen kan bijvoorbeeld niet vanuit de reguliere agenda in de planning worden gezet. Dit gaat via het ‘Theoriemomenten’ knopje in uw agenda. Een Niet-inplanbaar onderdeel kan helemaal niet in de agenda worden ingepland.

Maakt u gebruik van de koppeling met Klantenvertellen, dan bepaalt het type dat u hier selecteert ook of er een uitnodiging voor Klantenvertellen naar de leerling wordt gestuurd op basis van het pakketonderdeel.

1. Aantal minuten: Hier vult u in hoe lang de les, toets of het examen duurt.

2. Maakt u gebruik van de TOP-koppeling, dan kunt u ook een CBR code aan het pakketonderdeel koppelen als het een toets of een examen betreft.

3. Overlappende planning toestaan: Dit betekent dat u meerdere afspraken van dit type tegelijk in uw agenda kan zetten.

Bijvoorbeeld: Een leerling lest van 08:00 – 09:00 en een tweede leerling lest van 08:30 – 09:30. Dit kunt u niet standaard in uw agenda zetten. Door deze optie aan te vinken, kunt u wel zo’n dubbele les in uw agenda zetten.

In het numerieke veld achter deze checkbox kunt u aangeven hoeveel leerlingen u tegelijk wilt kunnen plannen.

In het bovenstaande voorbeeld ziet de afspraak er in uw agenda als volgt uit:

1. Toon als intest / proefles: Is het pakketonderdeel dat u aanmaakt een intest of een proefles, dan kunt u dit vinkje aanvinken. De les krijgt dan een specifiek label in de agenda zodat de proeflessen / intesten in uw agenda gemakkelijk kunnen worden herkend.

• Als alle velden zijn ingevuld, klikt u op Toevoegen.

• Het pakketonderdeel is nu aangemaakt en kan worden toegevoegd aan een pakket.