Een afspraak verzetten / annuleren

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 09:20 AM

In deze tijd kan het voorkomen dat je veel afspraken moet verzetten of zelfs annuleren. Hieronder lees je hoe je een afspraak verzet of annuleert.

Een afspraak annuleren

Het annuleren van een afspraak gaat met de 'afspraak verwijderen' knop die in het lesblok staat.

Afspraak verwijderen agenda Dation

Zodra je een les verwijdert gebeuren er de volgende zaken:

• Indien je 'e-mailnotificaties' aan hebt staan ontvangt de leerling per e-mail een bevestiging van de geannuleerde rijles(sen)

• In de RijbewijsApp is de planning direct bijgewerkt

Financiële afhandeling van de geannuleerde afspraak

• De rijles komt uit een lespakket met tegoed: De geannuleerde afspraak komt terug als tegoed in dit lespakket

• De rijles is los gefactureerd én de factuur is al verzonden: De geannuleerde afspraak komt op een creditfactuur

• De rijles is los gefactureerd én staat op een open conceptfactuur: De geannuleerde afspraak wordt van de conceptfactuur verwijderd

Een afspraak verzetten

Het verzetten van een afspraak gaat met de 'afspraak bewerken' knop die in het lesblok staat.

Rijles bewerken verplaatsen agenda

Zodra je op 'Afspraak bewerken' klikt, opent het scherm met de afspraak details.
Pas hierin aan wat je wilt aanpassen, zoals de begin- of eindtijd, de datum of plan juist een ander voertuig voor deze rijles.
Na het wijzigen druk je op de knop 'Opslaan' om de gemaakte wijzigingen op te slaan.

Zodra je de datum en/of tijd van een afspraak bewerkt gebeuren er de volgende zaken:

• Indien je 'e-mailnotificaties' aan hebt staan ontvangt de leerling per e-mail een bevestiging van de gewijzigde afspraken

• In de RijbewijsApp is de planning direct bijgewerkt

Rijles details bewerken in de agenda rijschool