Ik kan een leerling niet inplannen, hoe komt dit?

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 10:10 AM

Het kan voorkomen dat u een leerling wilt inplannen op een pakketonderdeel in de agenda, maar dat de leerling (of het pakketonderdeel) niet te vinden is; u kunt de leerling dus niet plannen. In dit artikel leggen wij een aantal mogelijkheden uit waar dit door kan komen.

In vrijwel elk geval is een van onderstaande oorzaken de reden dat u een leerling niet kunt inplannen op het gewenste onderdeel in uw agenda:

  1. Instructeur heeft geen licentie voor gekozen categorie

  2. Instructeur is niet gekoppeld aan leerling

  3. Pakket van leerling is afgerond

  4. Leerling is gearchiveerd

  5. Pakketonderdeel zit niet in pakket van de leerling


1. Instructeur heeft geen licentie voor gekozen categorie

Als u in de agenda een instructeur heeft geselecteerd en hier een onderdeel probeert in te plannen, kunt u alleen onderdelen inplannen uit de lescategorie(en) waar deze instructeur bevoegd voor is. U kunt dus geen motorles plannen bij een instructeur die alleen bevoegd is om autorijles te geven.

De oplossing is om een instructeur die wel bevoegd is te selecteren en/of de instructeur in kwestie een licentie te geven voor de gewenste lescategorie (zie hiervoor 'Nieuwe gebruiker toevoegen')

Instructeur_categorie_Dation.JPG

2. Instructeur is niet gekoppeld aan leerling

In het lespakket dat gekoppeld is aan de leerling kunt u in het kader 'Cursusinformatie' zien welke instructeur(s) gekoppeld zijn aan deze leerling. Indien een instructeur niet is gekoppeld aan de leerling, dan kunt u de leerling niet standaard inplannen bij de instructeur aan wie de leerling niet gekoppeld is.

Door de naam van de instructeur(s) te selecteren en vervolgens op de knop opslaan te klikken wordt dit pakket aan de gekozen instructeur(s) gekoppeld.


Tip! Er is een manier om de leerling tóch in te plannen bij een niet-gekoppelde instructeur. In de agenda kunt u in de popup waarin u de leerling selecteert klikken op 'Toon allen'. Dation toont dan alle actieve leerlingen uit de gekozen categorie, ongeacht of deze leerling aan de instructeur zijn gekoppeld.

Toon_allen_agenda_instructeur.JPG

3. Pakket van leerling is afgerond

Indien in het lespakket van de leerling een datum 'afgerond' is ingevuld, dan beschouwd Dashboard dit lespakket als afgerond en dus niet meer beschikbaar in de planning (het pakket is immers afgerond).
U kunt dit controleren door in het lespakket van de leerling te controleren of er een 'datum afgerond' is ingevuld. Stel er is een 'datum afgerond' ingevuld, maar u wilt toch plannen, haal dan de 'datum afgerond'weer weg en sla het pakket op. u kunt dan direct weer plannen met deze leerling.

Pakket_afgerond_Dation.JPG 

4. Leerling is gearchiveerd

Leerling die in het archief staan kunt u niet meer inplannen in de agenda; deze leerlingen komen ook niet meer voor in het overzicht van leerlingen wanneer u plant in de agenda.
Om een leerling weer uit het archief te halen, zodat u de leerling kunt inplannen, doorloopt u de volgende stappen (let op: Denk ook aan 'datum afgerond' uit pakket halen, zie stap 3)

5. Pakketonderdeel zit niet in pakket van de leerling

Het kan voorkomen dat u een onderdeel wilt inplannen, maar dat dit onderdeel niet aanwezig is als pakketonderdeel in het lespakket van de leerling. Hierdoor kan de leerling niet gepland worden; als het onderdeel niet in het lespakket aanwezig is, mag de betreffende leerling hier niet op gepland worden.

De oplossing is om het pakketonderdeel in Beheer toe te voegen aan het betreffende lespakket.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren