Hoe koppel ik een leerling aan een bedrijf?

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 09:48 AM

Het is noodzakelijk om leerlingen die via een bedrijf komen te koppelen aan het betreffende bedrijf, zodat de facturen aan dit bedrijf gericht worden.

Doorloop de volgende stappen om een leerling aan een bedrijf te koppelen:

1. Maak de leerling aan in Dation, maar koppel nog geen lespakket aan de leerling

2. Ga naar het betreffende Bedrijf en klik bij het bedrijf op het tabblad 'Leerlingen'

3. Klik op de knop 'Leerling koppelen' en type in de popup een deel van de naam van de leerling die wilt koppelen. Selecteer de leerling en klik op 'Koppelen'.

De leerling is nu gekoppeld aan het bedrijf en zichtbaar bij het bedrijf in het tabblad 'Leerlingen'. Per bedrijf kunt u zien hoeveel leerlingen er aan het bedrijf gekoppeld zijn.

Bij het bedrijf zelf kunt in het tabblad 'Leerlingen' de lijst van alle leerlingen zien die aan dit bedrijf gekoppeld zijn. Door op de naam van de leerling te klikken komt u in de leelingdetails van de betreffende leerling. Indien u ook de module 'Nascholing' gebruikt ziet u in de leerlingen-lijst ook de actuele opleidingsstatus.