Verstuur verzoek CBR machtiging aan leerling

Gewijzigd op Wo, 11 Mei, 2022 om 4:34 PM

Let op: controleer of het rijschoolnummer is ingevuld en of deze juist is. Zo niet kun je dit aanpassen in Beheer> Rijschoolinstellingen> Contact - Rijschoolnummer.Ga naar Leerlingen> betreffende leerling om de leerling te verzoeken jou voor het CBR te machtigen. 


Aan de linker kant zie je de leerlingchecklist, indien je gebruik maakt van de #TOP-koppeling. Onder de kop CBR machtigingen zie je per onderdeel aan het vakje of de leerling jou wel of niet gemachtigd heeft. 


Is het vakje groen gekleurd met een vinkje, dan hoeft de leerling jou niet meer voor dat onderdeel te machtigen. 

Is het vakje rood gekleurd met een kruisje, dan moet de leerling jou nog wel machtigen. 


Met de knop 'Verstuur verzoek aan leerling' nodig je de leerling per e-mail uit om je rijschool te machtigen bij het CBR. 

Wanneer je hierop klikt kom je in het scherm 'E-mail versturen' met het type e-mailsjabloon 'CBR machtiging'. Mocht je iets aan de tekst willen wijzigen of toevoegen klik dan onder 'Inhoud' op de email tekst en typ de wijziging. 


Is de e-mail naar wens klik dan op de knop 'Versturen'. De leerling ontvangt vervolgens een mail met daarin de link om de rijschool te machtigen bij het CBR. 
Tip: De leerling kan je rijschool ook via de RijbewijsApp machtigen. Tip: Via het filter kun je zoeken op 'Machtiging verleend' 'Ja'/ 'Nee'. Tegelijkertijd kun je zoeken op een bepaalde periode. Zo heb je snel een overzicht van alle leerlingen die je rijschool nog moeten machtigen. Verwante artikelenWas dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren