Foutmeldingen koppeling AFAS

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 03:57 PM

Overzicht veelvoorkomende fouten koppeling AFAS

Het kan gebeuren dat er tijdens de export/import tussen Dation en AFAS iets niet goed gaat. Je krijgt dan een foutmelding te zien waaruit je kunt afleiden wat de oorzaak van de fout is.

Melding: '((AfasFiEntry)Vat is mandatory for account XXXX. )'

In AFAS is op grootboekrekeningniveau onder het tabblad Voorkeuren het veld 'BTW toegestaan' aangevinkt. Zorg ervoor dat het veld 'BTW toegestaan' is uitgevinkt.
Deze kun je terugvinden onder Financieel\Beheer\Instellingen administratie. Klik vervolgens op de grootboekrekening en selecteer het tabblad Voorkeuren.

Fout: Er gebeurt niets, er wordt niet gesynchroniseerd en er is geen melding

Je API Token is foutief of verlopen. Controleer in Beheer - Boekhoudkoppeling of je het juiste API Token hebt ingevoerd. Het juiste formaat is 64 karakters lang.

Melding: Factuurnummer 'X' wordt al gebruikt in financieel bij Debiteur X-> Export blijft hangen op X%

Je probeert een periode in te lezen in AFAS die je al eerder hebt ingelezen. Log opnieuw in in Dation en exporteer nu de juiste periode.

Melding: Factuurnummer 'X" wordt al gebruikt in een boekingssessie van gebruiker XXX.XXX.XX.

Er is een sessie vastgelopen in AFAS. Neem contact met de AFAS Support en verzoek hen de gebruikers-sessies te resetten. Hierna kun je opnieuw exporteren.