Foutmeldingen koppeling Exact Online

Gewijzigd op Wed, 07 Dec 2022 om 04:06 PM

Overzicht veelvoorkomende fouten koppeling Exact Online

Het kan gebeuren dat er tijdens de export/import tussen Dation en Exact Online iets niet goed gaat. Je krijgt dan een foutmelding te zien waaruit je kunt afleiden wat de oorzaak van de fout is.

Foutmelding: Betalingsconditie

Op facturen in Dation geldt altijd een betalingstermijn. Deze betalingstermijn kun je instellen in Beheer - Factuurinstellingen.
Ook in Exact Online moet deze zelfde betalingstermijn als 'betalingsconditie' zijn ingesteld met behulp van een code. Deze code komt altijd overeen met het aantal dagen dat de betalingstermijn in Dation is,

Is jouw betalingstermijn op een factuur 14 dagen, dan moet ook in Exact Online de code voor de 'betalingsconditie' 14 zijn.
Krijg je de foutmelding 'betalingsconditie' te zien dan matchen deze twee niet met elkaar.

Foutmelding 500  / TOKEN Foutmelding

Er is iets mis met de koppeling tussen Dation en Exact, waardoor je opnieuw een verbinding moet maken tussen beide systemen. Loop onderstaande stappen door om opnieuw de verbinding te herstellen:

1. Ga naar Beheer - Boekhouding en klik onder het kopje 'Boekhoudprogramma' op de knop Inloggegevens resetten.

2. Er verschijnt nu een succes-melding in een groene balk. Stel hierna in de velden 'Exporteren' en 'Importeren betalingen' in dat je koppelt met 'Exact Online (API)' zie ook afbeelding hieronder en druk op 'Opslaan'.

3. Er opent nu een venster om in te loggen in Exact Online. Log hier in met je logingegevens van Exact Online

4. Als je succesvol bent ingelogd in Exact Online is de koppeling hersteld. je kunt je scherm met Exact Online afsluiten en opnieuw proberen te exporteren/importeren.

Foutmelding 403

De foutmelding '403' betekent meestal dat de gebruiker die nu ingelogd is in Exact Online onvoldoende rechten heeft om te exporteren/importeren.

Het zou ook kunnen betekenen dat er een foutieve administratiecode in Dation is ingesteld. Dit kun je controleren in Beheer - Boekhouding - Journalisering.

In Exact heet de administratie een 'Division'. Deze kun je in inzien door in Exact Online naar het overzicht van je administratie te gaan en met de muis op de betreffende administratie te gaan staan. Je ziet dan onder in beeld de 'Division' code.

Foutmelding 429

De foutmelding '429' staat voor 'too many requests'.
Exact Online stelt (helaas) een limiet in het aantal mutaties die kunnen worden ingelezen in het programma. Er zit op zo'n moment niets anders op dan het morgen weer te proberen.

Gelukkig komt deze melding vrijwel nooit meer voor, aangezien de limieten tegenwoordig erg hoog liggen.