Koppeling RijbewijsApp beheren

Gewijzigd op Do, 25 Jul om 8:25 PM

1. Accountinstellingen voor RijbewijsApp

Voordat je RijbewijsApp-koppeling kunt gebruiken dient Dation dit voor jou te koppelen. Dit kun je doen door contact op te nemen met Support. Vervolgens stem je samen af wat je wilt instellen voor deze koppeling.

2. Accountinstellingen in Dation

Ga naar 'Instellingen' > 'Koppelingen' > 'Externe koppelingen' > 'Theorieleveranciers' > 'RijbewijsApp'.

Dit beginscherm toont een overzicht van je producten.

Producten

Nadat de koppeling tot stand is gebracht krijg je een lijst met 'Producten' te zien. Dit zijn alle producten die door RijbewijsApp worden aangeboden. Onderaan vind je een knop om de producten te verversen.

Toelichting op de knoppen

Dit is de door RijbewijsApp gekozen naam voor het RijbewijsApp product.
 Dit is de prijs die RijbewijsApp heeft ingesteld voor het product.

Met de plus voeg je het RijbewijsApp product toe als Dation product. (Hierdoor kan je na het plaatsen van de bestelling direct het product factureren.)

Met de pen bewerk je het Dationproduct waaraan dit RijbewijsApp product is gekoppeld, bijvoorbeeld als je de facturatie of grootboekrekening wilt aanpassen.

Deze knop zal in eerste instantie geen functie hebben, Producten worden door RijbewijsApp gepusht naar Dation en zijn daardoor altijd up to date.

Goed om te weten: Werk je meer meerdere theorieleveranciers, dan kun je vanaf nu RijbewijsApp als theorieleverancier selecteren onder 'Leerling' > 'Theorie'.

3. RijbewijsApp product toevoegen als Dation product

Stap 1. Klik op de +knop achter het theorieproduct.

Stap 2. Controleer de vooraf ingevulde gegevens

Stap 3. Kies de administratie.

Let op: je kunt dit product maar aan één administratie koppelen.

Stap 4. Kies of je het product standaard wil factureren.

Stap 5. Geef het product indien gewenst een andere naam.

Stap 6. Kies de categorie waar het product van toepassing is.

Stap 7. Kies het BTW-tarief

Stap 8. Kies de grootboekrekening

Stap 9. Geef indien gewenst een omschrijving.

Stap 10. Klik op 'Opslaan' om dit RijbewijsApp product als Dation Product toe te voegen.

Waarom RijbewijsApp theorieproducten toevoegen als eigen product in Dation?

Zo wordt het mogelijk om:

• Het RijbewijsApp theorieproduct direct te factureren na een bestelling.
  • Een grootboekrekening te koppelen; verkopen komen automatisch op de juiste plek in de administratie terecht.
  • Het product onderdeel te maken van een zelf samen te stellen pakket.
  • Een omschrijving toe te voegen.